Apropo de sex iti raspunde la intrebari (III)

Apropo.ro / 25.07.2008, 18:29
Apropo de sex iti raspunde la intrebari (III)
Apropo de sex este rubrica prin care noi incercam sa fim alaturi de tine, incercand impreuna sa gasim o solutie la problemele tale.

Apropo de sex este rubrica prin care noi incercam sa fim alaturi de tine, incercand impreuna sa gasim o solutie la problemele legate de relatii si sex.

Consilierii tai de suflet, Titus si Aida, vor incerca ca in fiecare vineri sa iti vina in ajutor cu raspunsuri la intrebari.

Multi dintre voi ne-au scris si le multumim pe aceasta cale, multumim si de increderea pe care ne-o acordati. Stim ca mai repede iti deschizi sufletul in fata unui strain, decat in fata unui prieten, care te poate trada atunci cand iti este lumea mai draga.

Din multele voastre nelamuriri in materie de relatii si sex trimise pe adresa [email protected], am ales sa raspundem pe site la trei dintre voi, iar la restul prin intermediul e-mailului. Vom incerca din rasputeri sa va raspundem tuturor.

Adrian din Braila:Cum sa o conving pe prietena mea care are 15 ani sa isi inceapa viata sexuala?

Prietena ta are doar 15 ani si vrei sa faceti sex? Fara suparare stiti cum sta treaba cu el? V-ati informat despre ce este, cum se face, sunteti pregatiti pentru aceasta etapa? Nu mi-ai spus cati ani ai tu!

Nu spun ca trebuie sa aveti 18 ani sa faceti sex, insa de ceva experienta este nevoie, macar la unul dintre parteneri. Aproape tuturor fetelor le este teama sa faca acest pas pentru prima data. In speranta ca stiti cum sa va protejati la maxim pentru a nu avea probleme, nu trebuie sa te grabesti cu asta si sa o stresezi. Incearca sa creezi o atmosfera romantica, relaxanta, cu muzica si tot ce mai este nevoie. Chiar daca vei fi excitat la maxim nu sari pe ea sa te simti tu bine, ci concentreaza-te asupra dorintelor ei. Daca treci de prima etapa, celelalte partide de sex ti se vor parea mai usoare, si, in timp, veti acumula experienta. Spuneti-va cum va place sa va mangaiati, sa va sarutati, amanati (dar nu foarte mult) momentul penetrarii. Daca iubita ta se va relaxa, atunci lucrurile se vor desfasura mai relaxant.

Daca tot nu se va decide sa faca sex cu tine, nu o obliga. Rabdare…si vei avea de castigat.

Alexandra:Este adevarat ca poti ramane insarcinata doar daca ambii parteneri isi dau drumul in acelasi timp? Sau poti sa ramai gravida doar daca baiatul ejaculeaza?

Intrebarea ta este pe cat de amuzanta pe atat de tragica. Cum poti crede asa ceva? Daca ne-ai scris noua, inseamna ca ai acces la internet de la care poti afla o gramada de lucruri interesante si folositoare vietii tale sexuale. Nu ai spus in mail cati ani ai si daca deja ai facut sex.

Fa o legatura si nu crede prostiile baietilor din jur: de ce este nevoie pentru ca o femeie sa ramana gravida? Pentru ca o femeie sa ramana gravida este nevoie Doar ca spermatozoizii sa ajunga in interiorul vaginului. Acest lucru nu are nicio legatura cu cine ejaculeaza primul sau cand o face. Ramai gravida si daca faci sex pentru prima data si partenerul ejaculeaza in tine.

In sectiunea Relatii & Sex de pe Apropo.ro gasesti articole in legatura cu multe din intrebarile pe care si le pun tinerii (baieti si fete) la primul contact sexual, dar si altele care sunt interesante.

Daca mai ai nelamuriri ne gasesti la [email protected].

Cosmin:Am 17 ani si sunt virgin. Am ata penisului foarte groasa si imi este frica sa imi incep viata sexuala de teama ca o sa ma usture. Care este varsta ideala la un baiat sa isi inceapa viata sexuala?

Cosmin, ruperea atei poate fi intr-adevar dureroasa, iar asta depinde de modul in care este construita ata ta. Ruperea ei este datorata lungimii scurta ce nu permite detasarea preputului. Nu este musai ca ruperea atei sa se faca neaparat la primul contact sexual. Se poate produce chiar si in timpul masturbarii. In cazul in care ai probleme dupa ruperea ei, sangerari sau inflamari, se rezolva destul de simplu, cu o compresa. Senzatiile jenante pot disparea dupa 2 sau 3 partide sex.

Sfatul nostrum este sa iti incepi viata sexuala fara nicio grija, acestea sunt probleme prin care trec toti barbatii. Si, repet, durerile nu apar de fiecare data. Ti se poate rupe chiar fara sa simti.

Cat despre varsta de incepere a vietii sexuale la barbate, nu credem ca exista un barem pentru acest mare pas din viata unui om. Important este sa fii tu pregatit pentru primul act sexual.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!