Fundaţia lui Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

Apropo.ro / 19.10.2014, 14:00
Fundaţia lui Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor
Fundaţia actorului şi activistului ecologist Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru înfiinţarea de rezervaţii marine şi oprirea pescuitului excesiv.
Leonardo DiCaprio, care a fost numit luna trecută mesager al păcii de Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru a creşte nivelul de conştientizare a problemei privind încălzirea globală, a declarat că banii donaţi organizaţiei Oceans 5 vor fi folosiţi pentru susţinerea proiectelor de protejare a oceanelor, la nivel mondial.
 
Oceans 5 este o organizaţie internaţională de finanţare participativă care ajută grupurile implicate în proiecte de conservare a mediului oceanic.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
„Adevărul trist este că mai puţin de 2% din ocean este protejat pe deplin. Trebuie să schimbăm asta acum”, a spus DiCaprio.
Actorul american, în vârstă de 39 de ani, a spus că banii vor fi folosiţi pentru a crea regiuni protejate în zona insulelor din Oceanul Pacific şi din Oceanul Arctic, pentru a îmbunătăţi respectarea regulilor privind pescuitul în Europa, Statele Unite şi America Centrală şi pentru a proteja populaţiile de rechini.
 
În 2013, fundaţia lui DiCaprio a donat 3 milioane de dolari Fondului Mondial pentru Faună (World Wildlife Fund) pentru a ajuta la creşterea populaţiei de tigri din Nepal şi a strâns alte 38,8 milioane de dolari pentru această cauză la o licitaţie de artă organizată de casa Christie’s la New York.
 
Leonardo DiCaprio a înfiinţat fundaţia în 1998, cu scopul de a proteja mediul şi a conserva resursele naturale şi fauna planetei, după cum scrie Mediafax.