Geena Davis, apariţie-surpriză în serialul ”Anatomia lui Grey”

De: Cătălina Matei / 11.08.2014, 09:29
Geena Davis, apariţie-surpriză în serialul ”Anatomia lui Grey”
După ce Sandra Oh, cea care a interpretat-o pe Christina Yang, a părăsit distribuţia celebrului serial, iată că producătorii au pregătit o surpriză pentru fani. În cel de-al 11-lea sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Geena Davis într-un rol-cheie.

Actriţa americană, care a câştigat un Oscar pentru rolul din filmul „Turist întâmplător”, va apărea în noul sezon al serialului „Anatomia lui Grey”, produs de studiourile ABC. Conform variety.com, Geena Davis va avea un rol-cheie şi nu se cunosc, încă, alte detalii.

Născută pe 21 ianuarie 1956, Geena Davis este o actriţă americană, câştigătoare a unui premiu Oscar şi Glob de Aur, nominalizată la Premiile Emmy, producătoare, scriitoare, atletă şi fost model.

Foto: Hepta

Încă din copilărie visa să devină actriţă, vis la care în adolescenţă, din cauza înălţimii sale (1.83 m) deşi nu a renunţat, totuşi nu credea că va deveni posibil.

Dorind să lucreze ca model a reuşit, abia la 23 de ani, să găsească o agenţie care să o reprezinte. A urmat un contract cu Revista „Victoria’s Secret”. Geena a fost descoperită de Sydney Pollack, care a şi distribuit-o în filmul „Tootsie” (1982). A jucat în două seriale de televiziune („Buffalo Bill”, 1983;”Sara”, 1985) şi apoi s-a intors la marele ecran („Transilvania 6-5000”, 1985; „Fletch”, 1985).

A jucat alături de viitorul său soţ, Jef Goldblum in „Fly”(1986). Comedia „Beetle Juice” a avut un succes mai mare(1988), iar pentru ” Turist întâmplător „(1988) a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar. A avut un succes deosebit în „Thelma şi Louise”(in regia lui Ridley Scott, 1991), fiind nominalizată la Globul de aur.