George Clooney îşi oferă sprijinul. Uite pe cine ajută vedeta!

Apropo.ro / 11.12.2013, 12:32
George Clooney îşi oferă sprijinul. Uite pe cine ajută vedeta!
Atunci când vine vorba să ajute, actorul american George Clooney nu se dă în lături.

Actorul american îşi exprimă într-un mesaj video sprijinul faţă de militanţii din Ucraina, aflaţi de două săptămâni în stradă, la Kiev, pentru a protesta faţă de decizia guvernului acestei ţări de a nu semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Analiştii politici consideră că acel acord ar fi reprezentat un pas spre Occident şi o îndepărtare a Ucrainei de sfera de influenţă a Rusiei. Rusia a ameninţat cu impunerea unor sancţiuni severe dacă Guvernul ucrainean ar fi semnat acordul.

„Noi, cei de aici, din Statele Unite, avem o mare afinitate cu aceia care se află în căutarea democraţiei”, a declarat George Clooney în acest mesaj video, publicat de Vitali Kliciko, lider al partidului de opoziţie UDAR, pe contul său oficial de pe Twitter.

„Am învăţat, din procese şi erori, că o democraţie adevărată nu poate să existe fără alegeri libere, corecte şi oneste. Nu puteţi avea o democraţie adevărată dacă arestaţi şi răniţi protestatari paşnici”, a adăugat starul hollywoodian.

Fără să menţioneze numele preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, George Clooney a denunţat faptul că fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a devenit „prizonier politic” din cauza unui dezacord care vizează „felul în care ei doresc să guverneze”. Presa internaţională consideră că Iulia Timoşenko a fost încarcerată din cauza unui conflict personal cu preşedintele Viktor Ianukovici.

„Permiteţi-mi să vă spun un lucru, vouă, celor din piaţa centrală din Kiev şi tuturor din Ucraina”, a continuat George Clooney. „Atunci când priviţi spre Vest, este important să ştiţi că noi vă privim la rândul nostru cu mare admiraţie. Vă dorim să vă îndepliniţi misiunea paşnic şi în siguranţă. Vă dorim să aveţi guvernul pe care vi-l doriţi. Şi vă dorim să aveţi puterea de a continua”.

„Mulţumim, George – eşti un adevărat campion!”, a declarat la rândul său pugilistul Vitali Kliciko în comentariul său care însoţeşte acest mesaj video.