Gigi Becali implica Steaua intr-un scandal rasist

Apropo.ro / 02.09.2008, 09:26
Gigi Becali implica Steaua intr-un scandal rasist
Gigi Becali a facut o declaratie care s-ar putea sa aibe repercursiuni grave asupra clubului din Ghencea.

Gigi Becali a facut o declaratie care s-ar putea sa aibe repercursiuni grave asupra clubului din Ghencea.

Patronul Stelei a spus la finalul partidei cu Pandurii Targu Jiu ca nu a dorit sa mai transfere jucatori de culoare la echipa, dar ca Semedo l-a convins sa faca acest lucru.

"Semedo e un jucator de viteza, care da plus echipei. Este un copil bun si ne va fi de mare folos. N-am mai vrut sa iau negri la echipa, dar el e prea bun si imi doresc sa il vad pe teren. El era jucatorul care imi placea cel mai mult de la CFR Cluj ", a declarat Gigi Becali la Sport.ro.

Declaratia lui Becali, una cu tenta rasista, ar putea avea urmari grave pentru bossul bucurestenilor, dar si pentru formatia din Ghencea.

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-ar putea sesiza in acest caz si l-ar putea pedepsi pe linie civila pe latifundiarul din Pipera.

In plus, UEFA ar putea sanctiona Steaua, care nu se afla la prima abatere in acest sens, mai ales ca forul european organizeaza in acest moment campanii puternice pentru combaterea rasismului.

La partida Steaua – Shelbourne din anul 2005, observatorul partidei a notat in raport ca suporterii "ros-albastrilor" au imitat sunetele scoase de maimute, in scopul de a-l jigni pe un jucator de culoare al echipei adverse.

Echipa din Ghencea a fost nevoita sa joace o partida internationala la Constanta, fiind aproape de a fi exclusa din competitiile europene.

Pentru a stopa fenomenul, FIFA a decis sa dicteze sanctiuni mai dure decit cele prevazute pina acum pentru gesturile si limbajele discriminatorii din timpul partidelor.

Astfel, pentru orice afirmatii facute de jucatori, membrii ai staff-ului tehnic si oficiali ai clubului se stipuleaza o suspendare pe cinci meciuri, la orice nivel, la care se adauga o amenda de 30.000 de franci elvetieni, pentru orice act sau exprimare avand conotatii discriminatorii sau injurioase.

In acest caz, regulamentul prevede si sanctionarea clubului cu suspendarea stadionului si o amenda minima de 20.000 de franci elvetieni.

Ramine de vazut daca echipa din Ghencea va avea de suferit dupa declaratia facuta de Gigi Becali.

Este rasist sau nu Gigi Becali?

Trebuie sanctionata Steaua pentru declaratia patronului?

Comenteaza aici argumentele tale

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Steaua invinge Pandurii Targu Jiu si urca pe locul 4 in Liga I

Steaua invinge Pandurii Targu Jiu si urca pe locul 4 in Liga I

Steaua a invins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia Pandurii Targu-Jiu, in ultimul meci al etapei a VI-a, si a urcat pe locul patru in clasamentul Ligii I,…

Dintre Protasov si Guidolin, clujenii l-au ales pe Trombetta

Dintre Protasov si Guidolin, clujenii l-au ales pe Trombetta

Finantatorul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat astazi ca noul antrenor principal al echipei este Maurizio Trombetta, fostul secund al lui Ioan Andone. "Chia…

Moti a scapat de emotii: Il ia Siena!

Moti a scapat de emotii: Il ia Siena!

Cosmin Moti a fost imprumutat pana in martie la Siena pentru suma de 600 mii euro, informeaza in exclusivitate Prosport Fundasul lui Dinamo a ajuns in cele din urma la S…

Becali despre Mutu:

Becali despre Mutu: "E un nenorocit"

Gigi Becali a continuat sa il jigneasca pe Adrian Mutu, care ii datoreaza ii datoreaza o importanta suma de bani finantatorului Stelei. Latifundiarul din Pipera i-a urat…

Jocul zilei

Clipul zilei

Ultimate Defence 2 Car wash
Un joc de strategie de tip tower defence Cuvinte cheie: sexy femeie fata car wash spalatorie masina
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto