Gillian Anderson, cu Hannibal la psihiatru

Apropo.ro / 07.05.2013, 08:00
Gillian Anderson, cu Hannibal la psihiatru
Deşi pare greu de crezut, până şi Hannibal merge la psihiatru! Cel puţin în serialul difuzat de AXN, celebrul personaj merge la consiliere, iar psihologul lui este dr. Bedelia Du Maurier, interpretată de Gillian Anderson. După o absenţă de 10 ani de pe micile ecrane, actriţa revine cu un rol intrigant, despre care ne-a dezvăluit mai multe în timpul unei conferinţe de prese, la Toronto.

– În ultima vreme, la TV, apar foarte multe personaje care întruchipează psihiatri, terapeuţi sau psihologi. E o modă… Din ce unghi ai abordat tu personajul din “Hannibal”?

Am mers la psiholog de la 14 ani, aşa că am cunoscut suficienţi terapeuţi încât să nu mai am nevoie să mă documentez. Dar cred că experienţa de a lucra cu diverşi oameni, de-a lungul timpului, m-a ajuta mai mult în felul în care am abordat personajul. În plus, vorbim de Hannibal care nu ar merge decât la un psiholog pe măsura lui, cineva care să se ridice la nivelul inteligenţei lui!

– Înseamnă că între cele două personaje eu fel de relaţie “de-a şoarecele şi pisica”?

Ceva de genul, însă până la un punct. Dar nu pot să vă dezvălui prea multe, vă las pe voi să descoperiţi. Oricum, cred că Bedelia conştientizează faptul că Hannibal o acceptă cu un scop anume. Şi, chiar dacă ea s-a retras din branşă, el nu este de acord, prin urmare, Hannibal rămâne singurul ei pacient. Şi se “hrănesc” unul pe celălalt! (râde)

 

– Ce te-a făcut să accepţi acest rol?

Proiectul potrivit la momentul potrivit. În plus, ocazia de a juca alături de nişte actori minunaţi. Şi, în plus, am simţit că se închide un ciclu, deoarece serialul ”Dosarele X” a început exact când s-a lansat ”Tăcerea mieilor” pe marile ecrane. La momentul respectiv, mi s-a spusă că personajul meu de atunci, Dana Scully, a fost creat după cel al lui Jodie Foster din film sau cel puţin a fost inspirat de acolo.

 

– În câte episoade vei juca?

Iniţial, am semnat pentru trei apariţii: episoadele 8, 12 şi 13. Mai departe, cine ştie?! În orice caz, nu mor la sfârşitul primului sezon, prin urmare…

 

– “Hannibal” marchează revenirea ta într-un serial TV.  Care sunt aşteptările tale?

De fapt, nu înseamnă întoarcerea mea pe micul ecran. Mai bine zis, reprezintă întoarcerea mea în “peisajul” american, căci am avut destul apariţii pe micul ecran în Marea Britanie. În ce priveşte aşteptările, nu am niciuna. În general, nu am nicio aşteptare de la nimic. Dar, din ce-am văzut până acum, fiecare episod arată ca un film!

 

– De ce crezi că telespectatorii sunt atraşi de poveşti şi personaje atât de întunecate precum Hannibal?

Nu ştiu. Eu, de exemplu, nu mă uit la aşa ceva. Se întâmplă atât de multe atrocităţi în jurul nostru încât, bănuiesc, că doar ceva atât de extrem poate contrabalansa.

 

– Deci nu te uiţi deloc la TV?

Nu.

 

– Prin urmare, n-ai ncio plăcere vinovată?

O, ba da, chiar foarte multe. Însă TV-ul nu este una dintre ele! (rîde)

 

– Cât de bine te-ai înţeles cu Mads Mikkelsen la filmări?

Este incredibil! Practic, stăm unul în faţa altuia şi vorbim. Cam atât interacţionează personajele noastre, însă m-a fascinat de-a dreptul. Am încercat să-mi explic tehnica lui ca actor, nu prea am reuşit. Este fascinant felul în care transmite emoţii, fără a le afişa pe chipul său… Asta spune multe despre el!

 

– Ţi-a gătit ceva?

Până acum nu.

 

– Apropo de mâncare, care a fost cea mai bizară experienţă culinară de până acum?

Am petrecut o perioadă lungă de timp în Africa, aşa că am avut ocazia să încerc diverse. Însă nu pot da detalii, căci… colaborez cu PETA (n.r. celbra asociaţie pentru protecţia animalelor). În rest însă, mănânc chestii normale.

 

– Care este relaţia ta cu canibalismul?

Oooo, am o adevărată relaţie cu canibalismul! Când aveam 5 ani… Glumesc! (râde)

– Ce ştii despre canibalism?

Ce ştiu despre asta?! Ştiu că dă dependenţă… Am înţeles că, dacă guşti sânge uman, aparent, la nivelul creierului are loc o reacţie chimică…

 

– Revenind la marele ecran, ţi-ar plăcea să o joci din nou pe Dana Scully?

Da, bineînţeles. Din ce ştiu, Chris Carter deja lucrează la un nou scenariu pentru ”Dosarele X”. Nu ştiu la ce nivel a ajuns, însă cred că toată echipa de atunci îşi doreşte să lucreze din nou.

Cătălina Matei

 

Hannibal

LUNI, 22.00, AXN