Giulia Anghelescu: “Nu aş mânca niciodată carne de şarpe!”

Apropo.ro / 25.07.2014, 09:00
Giulia Anghelescu: “Nu aş mânca niciodată carne de şarpe!”
Paste, fripturi, ficat de raţă, ciorbe, salate…Ştie să le facă pe toate! Giulia îmbină cu succes cariera cu viaţa de familie. Găteşte pentru soţul şi fetiţa ei şi îi răsfaţă mereu cu bunătăţi. Să aflăm cum se descurcă artista în bucătărie!
– Giulia, cât de des găteşti pentru fetiţa ta? 
 
Gătesc mereu pentru cea mică. Este extrem de important să mănânce sănătos şi să primească tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă!
 
– Care este felul ei de mâncare preferat? 
 
În această perioadă, Antonia este cea mai mâncăcioasă fetiţă din lume, mănâncă mult spre foarte mult! Griş cu lapte, pepene, pui, legume, îmi e greu să mă opresc la un aliment anume şi asta pentru că le mănâncă cu poftă pe toate!!
 
Foto: PR
 
 
–  Ce fel de mâncare îţi iese cel mai bine?
 
 Melcişorii cu lapte! Nu fac ceva special, din punctul meu de vedere, dar dacă ai să întrebi ce mănâncă prietenii mei când vin la noi acasă, toată lumea îţi va răspunde la unison: “MELCIŞORI CU LAPTE”! Eu cred că pot mai mult de atât şi gătesc de la banalele paste cu tot felul de sosuri, la fripturi, ficăţei de raţă, piure de mazăre…Am o listă lungă!
 
– Ce nu ai mânca niciodată?
 
 Îmi place să încerc cam orice. Nu aş mânca carne de şarpe! 
 
– Soţului tău, Vlad, ce-i găteşti? 
 
 Majoritatea oamenilor cred că noi, persoanele publice, nu gătim, dar nu este nimic ciudat. Îmi place să stau în bucătărie, mă relaxează. Vlad spune că gătesc foarte bine, mie mi se pare că gătesc doar cu multă dragoste. Îi pregătesc de la salate, la supe, ciorbe, fripturi, de toate.
 
– Reuşeşti să te abţii de la deserturi? Care este desertul tău preferat? 
 
Desertul meu preferat sunt pancakes (n.r.: clătitele) :)). Gust mereu din dulciuri, îmi plac foarte mult, dar nu exagerez niciodată!
 
– Cât de des ţii cure de slăbire? 
 
Nu ţin cure de slăbire! Am ţinut când eram micuţă şi m-am ales cu un stomac sensibil şi multe alte probleme de sănătate! Nu recomand nimănui să ţină cure de slăbire, mai bine un regim de viaţă echilibrat, ceva mai mult sport, şi ajungem tot acolo.
 
– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider? 
 
Nu-mi lipsesc fructele!
 
– Unde pleci în vacanţă cu familia vara asta? 
 
În Italia.
 
– De ce anume ai chef vara asta?
 
 De MARE!
 
Foto: PR
 
– Care este actorul tău preferat? De ce?
 
George Clooney! Nu are nevoie de explicaţii!
 
–  Dar actriţa preferată?
 
Penelope Cruz!
 
–  Filmul preferat? 
 
“Pe aripile vântului”! Clasic!
 
– La ce emisiune te uiţi mereu cu plăcere?  
 
La “The View”!
 
 
Portofele de pui cu brânză 
 
Foto: Shutterstock
 
 
Ingrediente:
 
1 file piept de pui mare
4 linguri de făină
200 gr. telemea
150 gr. şuncă de praga
3 linguri de oţet
O lingură de muştar
200 ml. ulei
2 ouă
Sare, piper
 
Mod de preparare:
 
Mai întâi se curăţă pieptul de pui de pieliţă şi se taie felii, nu mai groase de 4 cm.  Aceste felii vor fi din nou crestate, însă nu de tot, astfel încât să se obţină o deschizătură în care se va pune umplutura. Aşezaţi ingredientele pentru a forma portofele de pui. Acest lucru se va face nu înainte de a condimenta puţin carnea de pui. Dacă vă place mâncarea picantă, puteţi folosi boia roşie sau sos picant.
 
Revenind la umplerea portofelelor, compoziţia se face după cum urmează: 
 
Se taie brânza felii, la fel se procedează şi cu şunca de praga. Se ia apoi fiecare bucată în parte şi se aşează în ea câte o felie de telemea şi una de şuncă de praga. Fiecare dintre portofele va fi prins cu o scobitoare pentru a nu se desface în timpul prăjirii. Se pune apoi făina într-un castron şi se tăvălesc bine aperitivele simple prin ea, după care se vor pune în tigaie la prăjit. Dupa ce s-au rumenit bine pe ambele părţi, se scot din tigaie şi vă puteţi bucura de nişte aperitive foarte uşoare, gustoase şi, de ce nu, picante?
 
 
 
Dana Popa