Green Village, oaza eco de la B’ESTFEST 2013

Apropo.ro / 06.07.2013, 09:00
Green Village, oaza eco de la B’ESTFEST 2013
Green Village revine la B’ESTFEST cu o serie nouă de programe şi activităţi ce se adresează iubitorilor de ecologie, dar şi celor care doresc să afle mai multe despre acest domeniu.

In cadrul Green Village, Petrom va sustine un comportament responsabil fata de mediu si  antreprenoriatul social prin organizarea unui concurs inedit. Angajatii voluntari ai companiei vor acorda premii fabricate de antreprenorii sociali prezenti si vor incuraja colectarea selectiva.

Vizitatorii Green Village din acest an vor mai putea sa desfasoare diverse activitati alaturi de voluntarii ONG-urilor participante: ateliere de reutilizare creativa a deseurilor, ateliere tinute de antreprenori sociali, colectarea deseurilor din zona de camping si transformarea lor in produse decorative, atelier de personalizare a sacosei sau atelier de plantare legume si fructe.

Pe langa ateliere, vor fi organizate jocuri si tombole cu premii numeroase, boardgames cu teme eco-friendly, quizz-uri pe teme ecologice dar si un Scavanger Hunt. 

Eco-fanii vor putea vedea si cateva expozitii: de natura salbatica din Romania si de promovare a florei si faunei din Delta Dunarii dar si de instrumente muzicale realizate din deseuri.

Pentru cei insetati de cunoastere, dar si amatori de racoritoare eco, Iulian si Limonada lui vor fi si anul acesta la datorie.

 ”Faptul ca B’Estfest Summer Camp acorda pentru al treilea an consecutiv un spatiu dedicat ONG-urilor si companiilor prietenoase cu mediul, nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca sa sper in continuitatea proiectului Green Village. Succesul de care s-a bucurat acest spatiu in anii trecuti ma face sa cred ca din ce in ce mai multi oameni au inteles importanta unui mod de viata compatibil cu natura” declara Zoli Toth, presedintele Asociatiei Star Education si initiatorul acestui proiect.

In 2013 ONG-urile gazduite de Green Village sunt Asociatia Salvati Dunarea si Delta, WWF,  Viitor Plus, Asociatia Mai Mult Verde,  Limonada lui Iulian, Let’s do it Romania!, Fundatia Snagov, Alucro, Ecopolis, Centrul  Cultural Roman din Tunari, Asociatia Upside Down, Asociatia Start Focus si Brigada de Voluntari.

Alaturi de ascestia, ECO-ROM AMBALAJE, unul dintre sponsorii editiei din acest an si partener traditional al Green Village pregateste premii pentru cei care se implica activ in actiunile desfasurate in acest spatiu.

Green Village este un proiect Emagic Entertainment si Asociatia Star Education si sustinut de Zoli Toth, intregul demers avand „sediul central” in cadrul unei zone amplasate in interiorul spatiului de festival, care gazduieste incepand din 2011 un targ de ONG-uri, workshopuri si dezbateri despre responsabilizare ecologica, si chiar expozitii ale unor lucrari de arta realizate din deseurile colectate chiar din incinta festivalului. Mai multe informatii despre Green Village puteti gasi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/GreenVillageBestfestRomania.

Programul B’estfest Summer Camp 2013 contine peste 100 de artisti romani si internationali ce vor urca pe cele 7 scene si arene amenajate in cadrul festivalului, programul muzical intinzandu-se de-a lungul a 12 ore pe zi, incepand in fiecare seara in jurul orei 18:00, continuand pana in zorii zilei urmatoare, la ora 06:00. Texas, Nas, Chase & Status live, The Heavy, Nneka, Enter Shikari, Tiamat, Biohazard, Soilwork, Noisia, Joker, Friction, Vama, Vita de Vie, Coma, Subcarpati, Shadowbox & Chimie, Roa, Gojira & Planet H, Bass Turbat live, Grimus, Ocs, Les Elephants Bizarres, Zob, Blue Nipple Boy, Flesh Robot, Negative Core Project sunt doar o parte dintre artistii ce vor urca pe scenele festivalului, de-a lungul celor trei zile, programul complet pe zile si ore fiind disponibil pe site-ul festivalului. Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.