Grija femeilor pentru silueta începe înca de la vârsta de cinci ani

Redacția / 04.09.2006, 18:31
Grija femeilor pentru silueta începe înca de la vârsta de cinci ani
(MEDIAFAX) - Tinerele încep sa își faca griji pentru greutatea lor înca de la vârsta de cinci ani, în condițiile în care modul în care arata conteaza foarte mult într-o lume a siluetelor zvelte, potrivit unui studiu prezentat la un congres internațional organizat la

(MEDIAFAX) – Tinerele încep sa își faca griji pentru greutatea lor înca de la vârsta de cinci ani, în condițiile în care modul în care arata conteaza foarte mult într-o lume a siluetelor zvelte, potrivit unui studiu prezentat la un congres internațional organizat la Sydney, transmite AFP.

„Copiii sunt sensibili de la vârste fragede în privința modului în care arata. Impactul greutații excesive asupra încrederii în sine se observa în cazul fetelor înca de la vârsta de cinci ani”, a declarat profesorul Andrew Hill de la Universitatea din Leeds.

„Caracteristicile psihologice ale unei persoane, precum perceperea propriei capacitați de seducție sau a modului în care arata, pot fi îmbunatațite prin pierderea a doar câteva kilograme”, a declarat profesorul.

La vârsta adulta, fenomenul continua, femeile confruntate cu problema surplusului de kilograme fiind mai expuse riscului de depresie decât celelalte.

Noile date, rezultate în urma unui studiu efectuat în Australia în legatura cu sanatatea femeilor, a aratat ca inactivitatea fizica și greutatea excesiva reprezinta elemente care predispun la depresie.

„În alți termeni, studiul a demonstrat ca femeile obeze – care desfașoara sau nu activitați fizice – prezinta un risc ridicat de depresie”, a declarat Kylie Ball, cercetator la Universitatea Deakin.

Studiul, efectuat cu ajutorul a 7.800 de femei, a aratat ca obezitatea poate avea efecte pe termen lung asupra ambițiilor tinerelor femei. Femeile obeze au mai puține ambiții în domeniul studiilor și sunt de cele mai multe ori nesatisfacute de munca lor sau de relațiile sociale pe care le au.

Mediafax