Harrison Ford: „Când cineva drag suferă de o astfel de boală, poate fi devastator”

De: Nicoleta Nicolae / 11.03.2016, 07:00

Harrison Ford:
Harrison Ford a dezvăluit că fiica sa, Georgia, suferă de epilepsie în cadrul unei gale de caritate, organizată, luni, de centrul medical Langone de la Universitate din New York, actorul izbucnind în lacrimi la eveniment, informează contactmusic.com.

Harrison Ford a participat la gala „Find a Cure for Epilepsy and Seizures” dedicată acestei boli a sistemului nervos împreună cu Georgia, fiica sa în vârstă de 26 de ani, pe care actorul o are cu regretata sa soţie Melissa Mathison, care a murit în 4 noiembrie 2015.

În cadrul evenimentului, Harrison Ford a declarat pentru publicaţia New York Daily că ţine să-şi exprime gratitudinea pentru medicii care au diagnosticat-o pe fiica sa cu epilepsie.

„Fiica mea este astăzi aici, cu mine, pentru a mulţumi medicilor”, a spus actorul în cadrul evenimentului „Find a Cure for Epilepsy and Seizures (FACES)”. „Admir atât de multe lucruri la fiica mea, talentul ei, forţa. Ea este eroina mea. O iubesc”, a adăugat Harrison Ford. Actorul a continuat prin a mulţumi medicului Orrin Devinsky şi întregului colectiv FACES pentru tot ce au făcut pentru Georgia, de când fiica sa a fost diagnosticată cu această boală neurologică, potrivit Mediafax.

„Când cineva drag suferă de o astfel de boală, poate fi devastator”, a mai spus actorul american. „Ştii că boala îi afectează viaţa, viitorul, oportunităţile, iar tu încerci disperat să găseşti alinare. Încerci să găseşti o modalitatea de a-i înlesni o viaţă confortabilă şi lină. Medicul Orrin Davinsky, care mi-a devenit prieten, i-a pus diagnosticul, i-a prescris tratamentul şi terapia corect şi astfel fiica mea nu a mai avut o criză epileptică de 8 ani”, a mărturisit Harrison Ford, cu ochii în lacrimi.

Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, a ţinut şi un discurs în cadrul ceremoniei FACES, în care a povestit circumstanţele primei crize de epilepsie pe care a avut-o fiica lui. Georgia a avut un atac în timp ce dormea peste noapte la o prietenă. Medicii din Los Angeles i-au prescris în primă instanţă tratament pentru migrenă acută, dar după câţiva ani, a avut din nou o criză. Abia după a trei criză, pe care a avut-o în timp ce studia la Londra, Harrison Ford şi Melissa Mathison s-au hotărât să ceară ajutorul medicilor de la spitalul Universităţii din New York.