Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost rănit

De: Nicoleta Nicolae / 08.08.2015, 08:00

Harrison Ford nu îşi aminteşte accidentul de avion în care a fost rănit
Harrison Ford nu îşi aminteşte momentele care au precedat accidentul suferit în luna martie, atunci când avionul vintage pe care îl pilota s-a prăbuşit pe un teren de golf din Los Angeles.


În urma acelui accident, aparatul de zbor a fost sever avariat, iar actorul american a suferit mai multe răni grave, se afirmă într-un raport publicat joi de National Transportation Safety Board (NTSB).

Starul hollywoodian în vârstă de 72 de ani era singura persoană aflată la bordul unui avion cu două locuri şi un singur motor – un model Ryan Aeronautical ST-3KR fabricat în 1942 – care s-a prăbuşit pe un teren de golf aflat în apropiere de Aeroportul Municipal Santa Monica.

Harrison Ford tocmai decolase de pe acel aeroport, pe 5 martie, în momentul în care avionul a suferit o pană mecanică, la altitudinea de 335 de metri, potrivit acestui raport oficial, publicat joi în Los Angeles Times.

„Pilotul a spus că nu a încercat să repornească motorul, ci a menţinut o viteză de 137 kilometri per oră şi a iniţiat o manevră de întoarcere spre aeroport, efectuând un viraj spre stânga. Totuşi, în timpul acelei manevre, şi-a dat seama că avionul nu va putea să ajungă pe pista de aterizare”, precizează raportul NTSB.

„Pilotul nu-şi aminteşte nimic despre secvenţa accidentului. Apoi, avionul a lovit vârful unui copac înalt de aproximativ 20 de metri şi s-a lovit de sol într-un spaţiu deschis, pe un teren de golf”, se afirmă în acelaşi raport.

Actorul a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unei defecţiuni la motor. Starul hollywoodian, care a fost spitalizat mai multe săptămâni, s-a ales cu mai multe răni la nivelul capului, fractură de pelvis şi o fractură de gleznă.