Harvey Weinstein va fi judecat în Los Angeles pentru alte acuzații de agresiune sexuală

Redacția / 21.07.2021, 07:27
Harvey Weinstein va fi judecat în Los Angeles pentru alte acuzații de agresiune sexuală

După luni de întârziere, Harvey Weinstein a fost transferat la Los Angeles pentru a se confrunta cu acuzații de agresiune sexuală împotriva a cinci femei.

Fostul producător american Harvey Weinstein, care ispăşeşte din 2020 o pedeapsă de 23 de ani cu închisoarea pentru agresiuni sexuale și era încarcerat la New York, a fost transferat în Los Angeles, unde va trebui să răspundă unor noi acuzaţii în cadrul unui al doilea proces pentru agresiune sexuală.

Avocaţii magnatului căzut în dizgraţie au pledat timp de mai multe săptămâni împotriva acestui transfer invocând în special cauze medicale, însă judecătorul newyorkez Kenneth Case a respins argumentele şi a dat undă verde transferului pe 15 iunie.

Fostul producător de la Hollywood este acuzat la Los Angeles de viol şi agresiune sexuală împotriva a cinci femei, învinuiri care i-ar putea aduce o sentinţă de până la 140 de ani de închisoare.

Harvey  Weinstein a negat în permanenţă acuzaţiile, atât la New York cât şi la Los Angeles, susţinând că femeile care l-au învinuit au consimţit la actele sexuale. La începutul lui aprilie, a făcut recurs la condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală primită la New York în martie 2020 cu prilejul unui proces răsunător desfăşurat în Manhattan, considerat ca o mare victorie a mişcării #MeToo.

În total, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire şi de agresiuni sexuale.

CITEȘTE ȘI: „She Said”, filmul despre procesul lui Harvey Weinstein, va fi lansat anul viitor