HBO difuzează investigațiile lui Ronan Farrow despre acuzațiile sexuale împotriva lui Harvey Weinstein

De: Loredana Toma / 16.06.2021, 09:17
HBO difuzează investigațiile lui Ronan Farrow despre acuzațiile sexuale împotriva lui Harvey Weinstein

Platforma HBO va difuza docuseria bazată pe cartea și podcastul lui Ronan Farrow, “Catch and Kill: The Podcast Tapes”, despre abuzurile sexuale ale producătorului de film Harvey Weinstein.

Producția, care va avea premiera pe 12 iulie, are șase părți și se bazează pe investigațiile relatate în cartea cu care Farrow a câștigat un premiu Pulitzer, în 2019. Aceasta mai conține înregistrări în premieră, cu mai multe persoane acuzate de agresiuni sexuale, dar, în special cu Harvey Weinstein. Printre cei care l-au acuzat pe producător se numără Rosanna Arquette, Ambra Gutierrez, Zelda Perkins și Rowena Chiu 

Jurnalistul Ronan Farrow, fiul actriței Mia Farrow a jucat un rol foarte important în toată această poveste, el fiind unul dintre cei care a contribuit semnificativ la mișcarea #MeToo.

Ce a spus jurnalistul despre Harvey Weinstein

„Mulți dintre voi ați vrut să aflați mai multe despre interviurile podcastului “Catch and Kill” a scris pe Twitter jurnalistul în vârstă de 33 de ani, care are 1,5 milioane de urmăritori.


„Așadar, iată, aveți aici toate informațiile, frumos ambalate de către Fenton Bailey și  Randy Barbato. Le sunt recunoscător tuturor celor care au vorbit cu mine despre asta. Aceasta este povestea unui grup format din mai multe persoane care au riscat totul pentru ca adevărul să fie spus. Totodată, este povestea despre cum media și legea, precum și cei din lumea spionajului au protejat un violator puternic” a spus Farrow, potrivit publicației Daily Mail.

Printre sursele care au acceptat să ofere informații despre Weinstein este și actrița nominalizată la Emmy, Rosanna Arquette, care a declarat că producătorul a amenințat-o că îi va distruge cariera dacă nu vine cu el în camera de hotel.

Primul episod va avea în centrul acțiunii confruntarea dintre Winstein și modelul Ambra Gutierrez, al doilea pe reporterul publicației The New Yorker, Ken Auletta iar următoarele episoade vor include mărturii de-ale mai multor presupuse victime, Zelda Perkins, Rowena Chiu și altele.

Weinstein a fost inculpat, în 2018, pentru viol și mai multe tipuri de agresiuni sexuale, victimele fiind două femei care au declarat că aceste evenimente s-au întâmplat în 2006 și 2013.

În trecut, Ronan Farrow a mai publicat materiale similare despre guvernatorul Andrew M. Cuomo, despre Brett Kavanaugh, Matt Lauer, Les Moonves și alții.

CITEȘTE ȘI:

Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Despăgubiri de 17 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

Megadeth a renunțat la David Ellefson, din cauza unui scandal sexual

Roman Polanski, la primul film de la excluderea din Academia americană, din 2018

Foto: Profimedia Images