Helen Mirren şi musicalul „Fun Home”, marii câştigători la gala Tony Awards 2015

De: Nicoleta Nicolae / 08.06.2015, 12:00
Helen Mirren şi musicalul
Actriţa britanica a câştigat primul ei premiu Tony, duminică, pentru rolul reginei Elizabeth a II-a din spectacolul "The Audience", iar producţia "Fun Home", ce prezintă maturizarea unei adolescente lesbiene, s-a impus la categoria "cel mai bun musical" la cea de-a 69-a gală Tony Awards.

Spectacolul „Fun Home” a fost recompensat şi cu premiul de interpretare masculină dintr-un musical, atribuit actorului Michael Cerveris, şi cu premiul pentru cel mai bun regizor de musical, atribuit lui Sam Gold. În total, acest musical a câştigat cinci premii Tony, informează Reuters.

Spectacolul „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”, ce prezintă călătoria incredibilă a unui adolescent talentat la matematică, diagnosticat cu sindromul Asperger, a câştigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun spectacol de teatru”, „cel mai bun regizor” (Marianne Elliott) şi „cel mai bun actor într-un spectacol de teatru” (Alex Sharp).

Actriţa Helen Mirren a urcat pe scenă şi a spus că acest trofeu reprezintă „o onoare incredibilă”. Având în palmares un premiu Tony – cea mai prestigioasă distincţie din teatru -, un premiu Emmy şi un premiu Oscar, vedeta britanică a dezvăluit că doreşte să câştige şi un premiu Grammy, care este atribuit pentru înregistrări pe suporturi audio. „Acum mă simt obligată să înregistrez şi un audio book”, a glumit actriţa.