Horia Vîrlan este gazdă de Crăciun. Iată ce a pregătit bucătarul la cină!

Apropo.ro / 25.12.2014, 10:00
Horia Vîrlan este gazdă de Crăciun. Iată ce a pregătit bucătarul la cină!
În seara de Crăciun, bucătarul Horia Vîrlan primeşte colindători şi îşi aşteaptă musafirii cu bucate tradiţionale de sărbători, la „Cireaşa de pe Tort”.
Prezentatoarea emisiunii „Click!”, Diana Bart, Carmen Tănase şi Denis Ştefan îi vor călca pragul în zi de sărbătoare, iar maestrul bucătar le-a pregătit o cină specială, cu preparate tradiţionale româneşti. 
 
Sorin Brotnei şi Giani Kiriţă, împreună cu prietenul lor, Ştefănuţ, i-au pregătit o surpriză lui Horia şi îl vor colinda în bucătărie, în timp ce acesta va găti pentru musafiri. Puşi pe şotii, îi vor da şi o mână de ajutor şi vor împodobi bradul. 
 
 
Foto: Prima TV
 
De pe masa maestrului nu vor lipsi cârnaţii proaspeţi, kaizerul, caltaboşul şi jumările gătite în casă, murăturile, sarmalele preparate în cuib de trei, sau friptura de purcel cu legume şi nici castraveţii, culeşi din grădina proprie, pregătiţi în saramură. La desert, îşi va răsfăţa oaspeţii cu trei feluri de cozonac, cu nucă, mac şi rahat. „Toate meniurile trebuie să aibă o poveste”, spune Horia Vîrlan. „În fiecare an, de Crăciun, am pregătit ’fomfleuri’. Am zis ca anul acesta să fac mâncare tradiţională”. 
 
La „Cireaşa de pe Tort”, bucătarul a recunoscut că a renunţat de ceva vreme la carne, dar, prin natura meseriei, gustă şi din astfel de preparate. Carmen Tănase însă, fiind vegetariană convinsă, nu a încercat decât felurile fără carne, noroc că Horia a pregătit o masă bogată şi în astfel de bucate.
 
 
Foto: Prima TV
 
„A primi musafiri înseamnă a iubi, a împărtăşi dragoste”, spune bucătarul Horia Vîrlan, care îşi deschide porţile în seara de Crăciun şi pentru copiii care vin cu colindul. Ca un Moş Crăciun veritabil, el s-a pregătit şi cu cadouri pentru colindători, dar şi pentru cei trei oaspeţi de seamă. 
 
 
Foto: Prima TV
 
Cum au petrecut vedetele seara de Crăciun acasă la maestrul Horia Vîrlan, dar şi cum au comentat invitaţii preparatele acestuia, aflaţi joi, 25 decembrie, de la 19.30, într-o ediţie specială „Cireaşa de pe Tort”, doar la Prima TV.