IIana, renaşterea iiei în moda românească şi internaţională

Apropo.ro / 03.09.2013, 14:38
IIana, renaşterea iiei în moda românească şi internaţională
Zămislite din mâini care trudesc să ducă mai departe tradiţia portului popular românesc, creaţiile IIANA, reunite în noua colecţie toamnă-iarnă 2014, continuă să respecte tiparul specific fiecărei zone etnogafice.

Gina Pistol este imaginea noii colectii, asadar o veti admira imbracata in valnice romanesti, in ii cusute cu maiestrie sau in cojoace ce amintesc de frumusetea nealterata a portului romanesc.

 “Iubesc aceste haine  cusute cu grija pe tesaturi de bumbac si borangic, accesorizate cu broderii manual. Detin si eu o colectie, mica ce-i drept, de camasi romanesti si sunt foarte mandra de ea.”

In colectia IIANA toamna-iarna 2014 se regasesc rochii vintage care poarta ecoul portului romanesc din cele mai vechi timpuri, veste din lana pasporata cu blana naturala de oaie, valnice impodobite cu motive traditionale romanesti, camasi sau ii din panza de bumbac si borangic care au incifrate in broderiile manuale ecoul simbolului identitar al romanismului.

Reintregirea intr-o colectie a acestor vesminte nationale este o incercare de redescoperire a solemnitatii tinutei stramosesti, de intoarcere la simbolurile nationale si formele iconografice ale costumului popular, de constientizare a frumusetii nealterate de vreme a portului romanesc.