În România, natalitatea este în continuă scădere

De: Carmen Ulian / 13.02.2015, 12:00
În România, natalitatea este în continuă scădere
Datele de la Institutul Național de Statistică arată că anul trecut în România s-au născut cu 55.000 de copii mai puțini decât numărul de persoane decedate, acesta fiind cel mai redus nivel de după al doilea război mondial.

Datele de la Institutul Național de Statistică privind natalitatea sunt ușor îngrijorătoare. Anul trecut numărul nou născuților a fost cu mult mai scăzut decât cel al decedaților. Datele instituției arată că este cel mai redus nivel de după Al Doilea Război Mondial.

În 2014, în România au venit pe lume mai puțin cu 55.000 de nou născuți decât numărul celor decedați (253.359 de persoane).

„Scăderea populației este unul dintre cele mai grave fenomene cu consecințe negative pe termen lung, pentru că populația este cea mai importantă resursă de bogăție pentru o țară. De aceea, eu cred că demografia este o problemă de siguranță națională”, a spus profesorul universitar Mircea Coșea. Numărul de născuți vii din România a scăzut anul trecut la 197.893 de copii, fiind cu 37% mai mic în comparație cu perioada similară din 1990.

Mai multe detalii pe Ziarul Financiar