Începe vânătoarea de pietre preţioase!

De: Mioara Tronaru / 05.04.2014, 08:00
Începe vânătoarea de pietre preţioase!
Începând din 9 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 20.00, Discovery Channel dă undă verde celei mai competitive şi extreme vânători de pietre preţioase, în noua serie Drumul nestematelor.

Discovery Channel revine în luna aprilie cu noi personaje uimitoare, cu profesii periculoase, în noul program intitulat Drumul nestematelor, o nouă serie care explorează lumea extremă a căutătorilor de pietre preţioase.

Seria îl introduce pe Don Kogen, un binecunoscut vânător de nestemate din America. Acesta este CEO-ul companiei Gem Guys Inc şi o adevărată legendă, fiind specializat în tranzacţii cu nestemate rare. Acesta cutreieră prin tot felul de locuri periculoase sau lipsite de legi, din întreaga lume.

Fiecare episod din Drumul nestematelor îi urmăreşte pe Kogen şi pe echipa lui prin diverse ţări, din Thailanda şi Turcia, până în India, Tanzania şi Brazilia, ducând o luptă aprigă pentru a fi primii care ajung să pună mâna pe tot felul de pietre rare. Lupta nu se dă însă doar pentru aceste mărfuri preţioase, căci miza ajunge să fie uneori chiar viaţa sau siguranţa echipei.

Kogen îşi riscă viaţa la fiecare călătorie, ajungând în cele mai ascunse colţuri ale lumii. La vârsta de 14 ani, acesta a plecat alături de tatăl său în Thailanda, în căutare de diamante. În urma unui conflict cu tatăl său, Kogen s-a trezit singur, nevoit să se descurce pe cont propriu. Prin urmare, a început să vândă pietre preţioase pe străzile unui oraş thailandez, specializat în acest tip de comerţ. Kogen a sacrificat multe în calea lui spre succes, visând mereu la nestemate tot mai mari şi mai rare, care îi hrănesc în mod constant pasiunea. După o vreme, s-a întors în SUA. Numai anul trecut a ajuns în alte 50 de ţări, căutând cele mai rare pietre preţioase din lume, printre care “rubine ale apusului” din Cambodgia, safire regale, turmalin galben-canar şi smaralde de Transvaal.

Kogen şi echipa sa

Kogen a cucerit piaţa nestematelor rare alcătuindu-şi o echipă unită şi de nădejde, din care face parte şi australianul Gavin, un specialist în pietre preţioase. Tony este broker-ul, omul cu banii, şi înţelege extrem de bine urcuşurile şi coborâşurile acestei industrii. Fear este un fost militar, fost membru al unei unităţi de genişti, iar numeroasele lui cunoştinţe în domeniu sunt esenţiale pentru succesul echipei. El protejează oamenii şi câştigurile lor, care pot ajunge chiar până la un milion de dolari la o singură călătorie. Echipa din Drumul nestematelor e completată de Kat, mâna dreaptă a lui Kogen şi cea care se ocupă de aspectele logistice. De la vize, paşaporturi şi programări până la avioane, elicoptere, bărci, trenuri şi maşini, ea ajută echipa să câştige, punându-le mereu la dispoziţie băieţilor planuri fără cusur şi soluţii de evadare care nu dau greş niciodată.

Drumul nestematelor este un program produs pentru Discovery Channel de Double Act, cu Alastair Cook şi Rob Davis ca producători executivi şi Jim Nally ca producător în teren. Pentru Discovery, Joseph Schneier şi Joe Weinstock sunt producători executivi, John Cavanagh este producător, iar Tara Hunter este producător-coordonator.