Inception

Redacția / 27.01.2012, 00:00
Inception
Dom Cobb e un hoţ îndemânatic, cel mai bun în arta periculoasă a ”extracţiei”, adică a furtului unor secrete valoroase din subconştientul profund, în timpul viselor, atunci când mintea e cea mai vulnerabilă. Rara abilitate a lui Cobb l-a transformat într-un jucător foarte solicitat în lumea înşelătoare a spionajului corporatist, dar l-a şi transformat într-un fugar internaţional şi l-a costat tot ce-a avut mai drag pe lume. Acum lui Cobb i se oferă o şansă la izbăvire. O ultimă slujbă i-ar putea da reda vechea viaţă, dar numai dacă poate îndeplini imposibilul...

Dom Cobb este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică al furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă.

Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în acelaşi timp să piardă tot ceea ce era mai important pentru el şi l-a transformat într-un fugar internaţional. Acum i se oferă o şansă să recapete tot ceea ce a pierdut: o ultimă misiune i-ar putea reda viaţa de dinainte dacă reuşeşte un lucru imposibil, opusul extracţiei de informaţii: implantarea lor în mintea cuiva.

Însă un inamic periculos urmăreşte fiecare mişcare a lui Cobb şi a echipei sale, în scopul de a-i împiedica să-şi ducă la îndeplinire misiunea. Iar Cobb este singurul care ar fi putut anticipa acest lucru.

Numele personajului interpretat de Leonardo DiCaprio este identic cu acela al personajului principal din primul lungmetraj realizat de Christopher Nolan în 1999, "Following". "Inception" este cel de-al doilea film al regizorului pentru care acesta a semnat şi scenariul original, după "Following". Toate celelalte producţii sunt adaptări după romane şi benzi desenate sau remake-uri. Christopher Nolan a început să lucreze la acest scenariu în urmă cu 10 ani.

Filmul a primit în 2011 patru premii Oscar: pentru cea mai bună imagine, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet si cele mai bune efecte speciale.

Aflat în 2010 pe locul cinci în clasament, atractivul Leo şi-a întrecut competitorii in clasamentul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood după ce câştigurile sale au însumat 77 de milioane de dolari anul trecut, datorită hiturilor de box-office Inception şi Shutter Island.

Distribuția:

  • Leonardo DiCaprio
  • Joseph Gordon-Levitt
  • Ellen Page
  • Marion Cotillard
  • Ken Watanabe
  • Dileep Rao
  • Cillian Murphy
  • Tom Hardy
  • Tom Berenger
  • Michael Caine
Durata: 148 min.
Anul: 2010