INTERVIU. Ada Condeescu ar fuma un trabuc cu Robert De Niro! Între timp, pregăteşte un rol inedit

Apropo.ro / 31.07.2014, 10:49
INTERVIU. Ada Condeescu ar fuma un trabuc cu Robert De Niro! Între timp, pregăteşte un rol inedit
După rolurile din “Eu când vreau să fluier, fluier”şi “Loverboy”, fiica regretatului critic literar Alexandru Condeescu pregăteşte cu toată exuberanţa un nou rol într-un film în regia lui Cătălin Mitulescu. Ada Condeescu ne-a mărturisit că s-a îndrăgostit de toţi partenerii alături de care a filmat, şi mai mult decât atât…
Ada, ştiu că traversezi o perioadă aglomerată. Pentru ce filmezi acum şi ce noutăţi pregăteşti?
 
Tocmai am început un nou film în regia lui Cătălin Mitulescu. Titlul este încă în lucru. Au fost mai multe variante de scenariu şi sunt fericită că s-a ajuns la această formă. Personajul meu, Monica, se află intr-un moment important al vieţii, când trebuie să ia o decizie definitivă şi să-şi hotărască viitorul. E rebelă, puternică şi vulnerabilă în acelaşi timp. 
 
Blogul meu, www.adacondeescu.ro este şi el o prioritate în această perioadă, fiind principalul meu canal de comunicare cu publicul. 
 
Am multe proiecte umanitare pe care le sprijin şi campanii de informare în special pentru tinerii din România. Acum se află în derulare Campania “Un viitor fără pată” pentru prevenţia cancerului de piele. Swimathon, unde am înotat pentru acceptarea în societate a bolnavilor cu Psoriazis a avut un impact foarte puternic, s-au strâns peste 125.000 lei. În calitate de ambasador WWF, încerc să fiu cât pot de mult prezentă şi în zona de ocrotire a mediului.
 
Se apropie Festivalul de Film de la Locarno, unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de acest gen din lume. Ştiu că participi cu lungmetrajul „Love Island”, cel mai recent film al regizoarei Jasmila Zbanic, din distribuţia căruia faci parte. Ai emoţii?
 
„Love Island” mi-a adus un alt rol principal, total diferit de ce făcusem înainte. Cu siguranţă, voi avea mari emoţii, pentru că nu am văzut nimic montat, va fi prima vizionare. Recunosc că am fost tristă când am aflat data premierei. Nu voi putea merge la Locarno, pentru că sunt în mijlocul filmărilor, dar pe 16 august voi fi prezentă la premiera din Sarajevo, unde festivalul va sărbatori a 20-a ediţie. Va fi nebunie, abia aştept! 
 
Foto: PR
 
Cum  a fost rolul din „Love Island” şi cât de mult te-a solicitat?
 
Aş răspunde direct: mult. În primul rând, Flora, personajul meu, este gay, cu toate că a mai avut relaţii şi cu bărbaţi, dragostea cea mai puternică a fost pentru Lilliane, interpretată de Ariane Labed. Mi-a trebuit un timp să înţeleg cum funcţionează acest tip de iubire, cum apare ea în societatea de azi. Apoi, raportarea directă a personajului la un dat al naturii, la ce simte şi la cum gestionează această situaţie a reprezentat un proces amplu. Timpul de pregătire a fost foarte scurt, a trebuit să facem totul din mers, în paralel cu filmarea. Am făcut şi un workshop cu o actriţă din America, ea fiind şi trainerul nostru pe limbă şi accent. Totul a durat două luni, am facut diving profesionist, am construit o coregrafie specială pentru personajul meu, multe filmări de noapte, mi-a trebuit o lună de recuperare:), dar mă simt mai bogată spiritual şi profesional după această experienţă şi teribil de norocoasă că am avut ocazia să o trăiesc. 
 
Ce rol ţi-ai dori să joci şi nu ai jucat până acum?
 
Toate rolurile pe care încă nu le-am jucat. Îmi plac la nebunie rolurile de compoziţie, unde trebuie să construiesc biografii la care nici nu aş fi visat. De obicei accept rolurile care mă fac să descopăr lumi, personalităţi, bucăţi de suflet care în viaţa de zi cu zi îmi sunt cumva, departe.
 
Ce calităţi n-ar trebui să-i lipsească niciodată unui actor?
 
Echilibrul psihic este vital, după parerea mea. Apoi generozitatea, instinctul, disponibilitatea, o viaţă sănătoasă şi activă. Lucrurile care te ţin în priză şi în momentele în care nu lucrezi. Ca să poţi construi un personaj, trebuie să nu îi judeci pe cei din jur. Asta te limitează cumplit. Deşi atunci când joc, instinctul e punctul meu forte, raţiunea e cea care mă coordonează când pregătesc rolul. 
 
Foto: PR
 
Preferi rolurile pozitive sau negative?
 
Pentru mine nu există această departajare. În construcţia personajelor mele există mereu partea întunecată a unui om, chiar dacă personajul e perceput ca unul pozitiv.
 
Cu ce mare actor ţi-ai dori să te întâlnesti la o cafea?
 
În momentul acesta, aş avea nevoie de câteva vorbe de la De Niro. Să fumăm un trabuc, să-mi povestească cum a facut “Naşul II” şi undeva departe să se audă şi soundtrack-ul.
 
Care a fost cel mai mare compromis pe care l-ai făcut până acum pentru carieră? La ce a trebuit să renunţi pentru un rol?
 
Încă nu am trecut prin asta. Am avut mereu momente când a trebuit să aleg, încă dinainte de a intra la facultate, dar niciodată nu a fost un compromis. Atunci când iau o decizie, cred cu totul în ea şi atunci nu mai poate exista vreun compromis.
 
Foto: PR
 
Care scenă ţi-a dat cele mai mari emoţii de până acum?
 
Primul spectacol pe care l-am avut cu spectacolul „Trei femei înalte” de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov. Nu mai jucasem teatru demult, publicul era foarte aproape de scenă, lumina plină. Îmi tremura tot corpul vizibil şi nu am reuşit să mă liniştesc decât după mult timp!
 
 – Te-ai îndrăgostit vreodată de vreun partener pe care l-ai avut la filmări?
 
Da! De toţi! Chiar şi de fete. (râde) Dacă nu există chimie, filmul e pierdut. 
 
Povesteşte-ne, te rog, o întâmplare amuzantă de la filmări! Presupun că ai avut parte şi de lucruri imprevizibile!
 
Sunt atât de serioasă şi concentrată la filmări încât toate fazele amuzante trec pe lângă mine, le aflu după. Noroc că de obicei există cineva care face making of :). Am căzut de multe ori cu scuterul la filmările pentru “Loverboy”. Îmi amintesc amuzată o zi de filmare pentru “Love Island”, când aveam o scenă în care mă sărutam cu partenera mea sub apă, lângă noi erau scafandrii Armatei Croate care ne supravegheau, ei ne trăgeau de picioare, ca să stăm cât mai în adâncul apei, ne bufnea râsul din cauza pupăturilor în apă, nu mai aveam aer, i-am lovit pe bieţii oameni de câteva ori, pentru că vroiam să ieşim mai repede la suprafaţă. 
 
Foto: PR
 
Daca nu ai fi fost actriţă, ce altă carieră ai fi ales, către ce alt domeniu te-ai fi îndreptat?
 
Probabil ceva tot cu multă adrenalină şi cu spirit de competiţie: pilot de aviaţie sau sportivă. Dar, pentru că îmi place foarte mult să călătoresc, să mă plimb, mi-ar fi plăcut şi o carieră diplomatică.
 
Există cineva acum în viaţa Adei Condeescu sau te trezeşti singură dimineaţă?
 
Există, dar aleg să fiu discretă în ceea ce priveşte viaţa privată.
 
Foto: PR
 
Ai timp de vacanţă vara asta? 
 
Vara asta  nu, dar din toamnă, da. Va fi cu siguranţă o vacanţă undeva la mare, unde să înot mult, să citesc, să mănânc fructe de mare şi să adie vântul. Încă sunt în căutări: Italia e locul meu preferat, dar de data asta s-ar putea să încerc Spania sau Portugalia.
 
 
Dana Popa