INTERVIU Alina Eremia: „Ar fi o realizare să fac un duet cu Beyonce!”

De: Nicoleta Nicolae / 13.04.2016, 11:04

INTERVIU Alina Eremia:
S-a lansat cu rolul din serialul "Pariu cu viaţa", apoi a început o carieră solo în muzică, care s-a dovedit o decizie mai mult decât inspirată. Acum, s-a întors în televiziune, ca jurat al emisiunii "Next Star" pentru că, aşa cum declară în interviul de mai jos, nu se vede activând în alt domeniu decât cel artistic.

– Dacă ai scrie o carte autobiografică, ce titlu i-ai da? Care ar fi momentul din viaţa ta cu care ai deschide romanul?
„Enjoy the ride!” Cred că aşa s-ar intitula. Cred că viaţa este o călătorie, presarătă cu momente pline de semnificaţie, care ne formează ca oameni. Primul capitol l-aş face sub forma unui interviu luat părinţilor, pentru că ei au fost motorul, ei s-au zbătut pentru ca eu să reuşesc şi lor le datorez ascensiunea mea.
 
– Până la urmă, care este visul suprem al unui artist de talia ta?
Visul suprem este de a rămâne mereu în inimile ascultătorilor. Este o vorbă: e greu să ajungi să cunoşti aprecierea şi succesul, dar e şi mai greu să le menţii.
 
– Dacă ar fi să alegi orice personalitate, din prezent sau trecut, cu care să faci un duet, care ar fi aceasta? Cine te inspiră cel mai mult?
Cred că o cântareaţă care m-a influenţat mult a fost Whitney Houston! Iar dacă ne raportăm la artiştii cu care am crescut, ar fi o onoare şi o realizare să fac un duet cu Beyonce!

– Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit vreodată?
„Să rămâi omul frumos pe care l-am cunoscut!” Cred că este cel mai frumos compliment pe care l-am primit.

–  Care a fost cel mai tare moment din cariera ta de până acum?
Nu exista doar unul, fiecare a cântărit mult la vremea respectivă. Pornind de la Eurovision Junior, la participarea în serialul „Pariu cu viaţa”, momentul în care mi-am început cariera solo. Fiecare moment m-a marcat şi m-a impulsionat să merg mai departe, să muncesc şi mai mult şi să fac muzică în care oamenii să se regăsească.

– Ştiu că ai urmat facultatea de Ştiinţe Politice. Aşadar, dacă nu ai fi devenit o artistă renumită, ce carieră ai fi avut acum?
Îţi spun cu mâna pe inimă că nu mă văd activând în alt domeniu. Tot ce ţine de lumea artistică, de televiziune mă atrage, aşa că probabil aş fi optat pentru televiziune.

– Îţi mai aminteşti ce ai făcut cu primii bani câştigaţi din muzică? Ce ţi-ai cumpărat din ei?
Cu primii bani câştigaţi mi-am achiziţionat o orgă, pentru că luam lecţii de pian şi aveam nevoie să repet acasă.

– Spune-ne cinci lucruri fără de care nu ai putea trăi…
Nu aş putea trăi fără familie, fără muzică, fără prieteni, fără oameni în general şi fără dragoste.

– Dacă te-ai întâlni acum cu tine la început de carieră, ce ţi-ai spune? Un sfat sau o constatare despre viaţă la care ai ajuns acum…
Dacă aş putea avea un dialog cu mine la început de carieră mi-aş spune să fac doar lucrurile care mă definesc şi îmi bucură sufletul, să nu aplec urechea la comentariile răutăcioase şi să mă consum, pentru că acestea vor exista întotdeauna. Fiecare are ceva al lui pus deoparte şi important e să îmi menţin drumul şi să nu renunţ nicoodată la lucrurile în care cred şi la visele mele.

Gabriela Groza