Andra Gogan – “vocea” care vă hipnotizează copiii!

  • 15.12.2013
  • ● Vizualizări: 32412

Are 15 ani, a intrat de două ori în Cartea Recordurilor – până acum! - , iar cei mai mulţi copii îi recunosc vocea de la prima chicoteală. Andra Gogan este puştoaica care şi-a ”împrumutat” vocea pentru foarte multe personaje din serialele difuzate de Disney Channel şi Disney Junior, iar cel mai cunoscut este, fără niciun dubiu, Doctoriţa Pluşica.

- De cât timp pui voce la serialele Disney?

Aveam 10 ani când am început să fac asta... deci de aproximativ 5 ani.  

- Şi câte personaje acoperi în momentul de faţă? 

În momentul de faţă dau viaţa cu vocea mea la patru personaje principale şi vreo trei secundare. Sunt prinţesa Sofia din "Sofia Întâi", sunt Doctoriţa Plusica, sunt micuţa şi amuzanta Chloe din "Căţelul Blogar" şi Charlie din "Baftă, Charlie!".

 

- Dintre toate, care crezi că îţi seamănă cel mai mult?

Când copiii îmi aud vocea, primul personaj la care se gândesc este Doctoriţa Plusica. De asemenea, semăn destul de bine cu ea pentru că şi mie şi ei ne place să ajutăm, să reparăm, să fim bune. 

 

- Ce vârstă ai tu acum? 

Am 15 ani, deşi par cu câţiva ani mai mică!

 

- Până când îţi vei mai "împrumuta" vocea pe micul ecran?

Îmi doresc ca regizorii de la Disney şi de la Agerfilm (firma care se ocupă cu dublajul serialelor Disney în limba romană) să mă ţină cât mai mult alături de ei deoarece este o activitate foarte frumoasă la care nu aş renunţa niciodată. Chiar şi când o să fiu bătrână o să accept cu bucurie să fiu vocea vreunei  bunicuţe din desene animate!

 

- Acasă cum ţi se spune? Cum eşti alintată?

De când eram mică mama şi familia îmi spuneau Andrutza iar la şcoală m-am prezentat Gabriela (chiar de la grădiniţă) pentru că am vrut ca alintul să mi-l spună doar cei din familie. De când am trecut în liceu toţi îmi spun Andra ( Mama mă mai alinta şi cu “prinţesita” (chiar şi acum o mai face din când în când).  

- Ce reacţii stârneşti atunci când vorbeşti în spaţii publice? La cinema, la magazin, în staţia de metrou etc... 

În spaţii publice stârnesc reacţii de simpatie… (am o voce diferită), dar mulţi copii sau părinţi asociază vocea mea cu Doctoriţa Plusica. Ei mă ştiu şi din faptul că eu cânt muzică pentru copii de ceva timp! 

 

- Te recunosc copiii după voce?

Da, sunt multe cazuri în care mi se spune…”vocea ta îmi e cunoscută”.  

 

- Fratele tău pune voce pentru desene animate?

Da, şi fratele meu Răzvan pune voci pentru desene; am început amândoi această activitate şi o îndrăgim foarte mult! El este Zebra Zou.

- Până acum, ai intrat de două ori în Cartea Recordurilor. Pe când o a treia reuşită? Şi cu ce record? 

Sper că în scurt timp să reuşesc să îmi bat propriul record pentru Cel mai lung concert live susţinut de un copil. Pentru asta mi-am propus să cânt live peste 4 ore (recordul meu a fost de 3 ore şi jumătate), fără întrerupere, peste 55 de piese (acum am un repetoriu de 300 de piese)!    

 

- Dintre artiştii români, de cine îţi place? 

De când eram mică, am avut-o ca idol pe Andra Măruţă (poate şi asemănarea numelui şi a fizionomiei). Îmi plac foarte mult piesele ei! De ceva timp mi-a atras atenţia şi Inna cu piesele, cu pozitivismul şi vocea ei care chiar seamănă cu a mea!    

 

- Şi alături de cine ai vrea să cânţi? 

Aş vrea să cânt alături de Inna, de Andra şi pentru că suntem cam de aceeaşi vârstă, înălţime şi aş putea spune că suntem şi prietene, mi-ar plăcea un duet cu Nicole Cherry!

 

- Care este distracţia ta preferată?

Hmmm… sincer, eu în orice minut mă distrez, adică până şi la liceu! Dar în general mă distrez cântând la chitară cu prietenii (chiar şi în parcuri), la antrenamentele de street dance, când merg să pregătesc nişte fetiţe de 5 – 6 ani pentru concursuri de dans.   

 

- Eşti dependentă de cumpărături?

De unde aţi aflat?! E adevărat că shoping+ul e una din activităţile mele preferate mai ales când ştiu că îmi cumpăr haine din banii câştigaţi de mine (la cursurile de canto pe care le predau, de dans cu micuţele mele sau cu miri).

 

- Ce-ţi place să achiziţionezi cel mai tare? 

Îmi plac plovăraşele, jachetele de scenă, cizmuliţele etc. Şi am o colecţie impresionantă!

 

- Ce faci de Sărbători? 

De Sărbători, mă relaxez mergând cu colindul cu prietenii din grupul Fargolino, mergând la spectacole în mall-uri şi parcuri dar nu în ultimul rând mergând cu colegii şi prietenii la patinoar. Crăciunul îl petrec la bunici, în Buzău, unde abia aştept să îmi întâlnesc prietenii de acolo şi să încingem o mare bulgareală!

 

- Care sunt planurile tale de viitor? 

Îmi doresc să fie apreciată surpriză pe care o pregătim fanilor: o piesă nou-nouţă, pe care o vom lansa în februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor. Dar până atunci vom lansa un videoclip de iarnă la care am muncit cu mult drag: Fulgii lui Moş Crăciun! http://www.youtube.com/watch?văWAQEKcMzmyw

Sper din suflet să vă placă!

Cătălina Matei

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații