Andreea Marin Bănică, despre sănătate, copii şi căsnicie (interviu)

  • 02.08.2011
  • ● Vizualizări: 1647
Andreea Marin Bănică, foto: Tango

Andreea Marin Bănică e foarte ocupată în această perioadă. Îmbină cariera cu viaţa de familie şi îi iese de minune.


Peplan profesional, vedeta a demarat un proiect, "Şcoala Mamelor",care se bucura de succes în ţară şi care e în plină dezvoltare. Câtdespre familie, cei doi copii, Violeta şi Radu Ştefan, o umplu debucurie şi nu face nici o diferenţă între ei. Are o căsniciefrumoasă cu Ştefan Bănică şi de 6 ani încoace cei doi secompleteaza pentru că iubirea care i-a unit e mai puternică decâtorice.

- Andreea, cu ce te ocupi în această perioadă?
Mergprin ţară cu proiectul Şcoala Mamelor. Acum e o perioadă de cursuride formare profesională gratuite pentru mame şi au un succesextraordinar, fără să exagerez. Când am anunţat înscrierea,locurile s-au ocupat imediat, într-o zi. Pe site-ul www.scoalamamelor.ro avem dejapeste 50.000 mame care ne caută în mod curent, numărul creşte de lazi la zi, specialiştii noştri le răspund gratuit prin sute dearticole postate cu noutăţi în domeniile lor de interes şi mai alescu răspunsuri la problemele lor, pentru că există dialogul directal experţilor noştri cu mamele, precum şi posibilitatea lor de avorbi între ele pe forum. Toate serviciile noastre pentru mame suntgratuite, dealtfel, avem şi telefonul naţional 116111 care primeştezilnic sute de apeluri cu probleme foarte serioase de la mămici,apelurile nu sunt taxate în Romtelecom şi Cosmote şi suntem ladispoziţia lor 7 zile din 7, 16 ore pe zi.

- Te implici tot mai des în evenimente pentru copii… Acest lucru i se datoreazăVioletei?
Sigur că sunt subiectivă şi mă implic cualtă bucurie de când sunt mamă, dar contactul meu direct cu copiiinu e de azi, de ieri. Primul meu spectacol de televiziune a fost"Ţara lui Piticot" la TVR Iaşi, aşa m-au observat cei de laBucureşti. Apoi am avut o grămadă de campanii dedicate copiilordefavorizaţi şi, în ultimii ani, când am lucrat voluntar alături deUNICEF, acestea au depăşit graniţele României, pentru că amcălătorit pe diverse continente cunoscând şi situaţii mult maigrele decât cele de aici. Am învăţat în timp şi multe lucrurilegate de drepturile şi protecţia copiilor la nivel internaţional,datorită experienţei mele legate de ONU, aşadar mă simt foarteaproape de cei mici.

- Ai avut timp de vacanţă în această vară?
Da, amfost într-un loc însorit la marginea mării, dar nu îmi prea placesă vorbesc public despre vacanţă.

- Nu-ţi lipseşte televiziunea? De ce nu revii pe miculecran?
Nu-mi lipseşte, pentru că am treaba 14 ore pezi, chiar dacă nu pe micul ecran. Da, am primit propuneri în aceşti3 ani şi jumătate, dar nu au fost potrivite ca şi conţinut pentrumine sau aveau un buget alocat realizării emisiunii mult prea micpentru a fi atinsă calitatea, desi oferta pentru mine personal erademnă de luat în calcul. Prefer să fac lucrurile aşa cum ştiu eusau să nu fac ceva ce consider că nu înseamnă o evoluţie înprofesie pentru mine, am astăzi această libertate de a alege cevreau să fac, dar lăsaţi-mă să vă surprind plăcut când va fi cazul.Rămân fidelă principiului meu :"întâi fapte, apoi vorbe".

- Ce face Violeta? Are veleităţi artistice?
Deocamdată o urmărim, îi deschidem porţile către diverse căi,pentru ca mai târziu să îi dăm libertatea să aleagă. Are oînclinaţie către tot ceea ce e legat de litere, cifre, jocuri decuvinte, poveşti, la noi în casă se cântă zilnic şi atunci nu arecum să nu fie atrasă şi de muzică şi dans, dar nu ne grăbim cualegerile.

- Cu cine seamănă?
Nu cred că seamănă prea mult cunici unul dintre noi, ci mai degrabă cu mama lui Ştefan, are ochiialbaştri şi tenul alb ca laptele, părul cârlionţat, şaten deschis,există o asemănare mare şi cu frăţiorul ei şi sunt foarte uniţi şiiubitori unul cu celalalt, ceea ce îmi umple inima, recunosc.

- Faci vreo diferenţă între Violeta şi RaduŞtefan?
Nu am de ce să fac diferenţă, pentru că m-amîndrăgostit la prima vedere de Ştefănel, el fiind un copil foartecald, sensibil. Emoţiile mele fireşti au fost spulberate într-osecundă de zâmbetul sincer şi prietenia acestui copil, care m-aluat de mână şi... asta a fost tot! Nu a fost nevoie să îmi impunsă nu fac diferenţă între ei, pur si simplu a venit firesc totul.Tot el a făcut ca lucrurile să fie naturale, atunci când a luat-opentru prima dată în braţe pe Violeta, chiar în ziua în care s-anăscut. A devenit foarte protector cu ea şi , deşi e cavaler deja,se joacă împreună fără ca el să ţină cont de diferenţa de vârstădintre ei.

- Andreea, tu şi Ştefan Bănică aveţi o căsnicie frumoasa şi suntetide 6 ani împreună. Care este secretul?
Habar nu am.Nu am urmat o reţetă. Ne-am unit din iubire, ne-am urmat instinctulputernic, ceea ce putea fi şi greşit, bineînţeles, dar am avut omână de sus pe umărul nostru. Şi înţelepciunea maturităţii acontat, la 20 de ani poate nu am fi trecut la fel de bine pestepresiunea dinafara noastră, uneori am avut sentimentul că o lumeîntreagă ne judecă şi e împotriva noastră, cu sau fără motivereale, dar ne-am spus că nimeni nu ştie mai bine decât noi cesimţim şi nimeni nu trăieşte în locul nostru, deci am făcut ce amconsiderat că e firesc pentru viaţa şi familia noastră. Am avutîntotdeauna respect pentru părerile altora, dar nu le-am urmatorbeşte, le-a cântărit şi le-am pus în balanţă cu propria noastraviziune. În viaţă nu există garanţii, nici în privinţa sănătăţii,nici în profesie, nici în căsnicie, de aceea cred că e bine sătrăieşti cum simţi că e mai potrivit pentru tine, căutând însă sănu îi deranjezi cu intenţie pe alţii, având măsură şi bunsimţ.
Dana Popa

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații