Andreea Marin Bănică, despre sănătate, copii şi căsnicie (interviu)

  • 02.08.2011
  • ● Vizualizări: 75
Andreea Marin Bănică, foto: Tango

Andreea Marin Bănică e foarte ocupată în această perioadă. Îmbină cariera cu viaţa de familie şi îi iese de minune.


Pe plan profesional, vedeta a demarat un proiect, "Şcoala Mamelor", care se bucura de succes în ţară şi care e în plină dezvoltare. Cât despre familie, cei doi copii, Violeta şi Radu Ştefan, o umplu de bucurie şi nu face nici o diferenţă între ei. Are o căsnicie frumoasă cu Ştefan Bănică şi de 6 ani încoace cei doi se completeaza pentru că iubirea care i-a unit e mai puternică decât orice.

- Andreea, cu ce te ocupi în această perioadă?
Merg prin ţară cu proiectul Şcoala Mamelor. Acum e o perioadă de cursuri de formare profesională gratuite pentru mame şi au un succes extraordinar, fără să exagerez. Când am anunţat înscrierea, locurile s-au ocupat imediat, într-o zi. Pe site-ul www.scoalamamelor.ro avem deja peste 50.000 mame care ne caută în mod curent, numărul creşte de la zi la zi, specialiştii noştri le răspund gratuit prin sute de articole postate cu noutăţi în domeniile lor de interes şi mai ales cu răspunsuri la problemele lor, pentru că există dialogul direct al experţilor noştri cu mamele, precum şi posibilitatea lor de a vorbi între ele pe forum. Toate serviciile noastre pentru mame sunt gratuite, dealtfel, avem şi telefonul naţional 116111 care primeşte zilnic sute de apeluri cu probleme foarte serioase de la mămici, apelurile nu sunt taxate în Romtelecom şi Cosmote şi suntem la dispoziţia lor 7 zile din 7, 16 ore pe zi.

- Te implici tot mai des în evenimente pentru copii… Acest lucru i se datorează Violetei?
Sigur că sunt subiectivă şi mă implic cu altă bucurie de când sunt mamă, dar contactul meu direct cu copiii nu e de azi, de ieri. Primul meu spectacol de televiziune a fost "Ţara lui Piticot" la TVR Iaşi, aşa m-au observat cei de la Bucureşti. Apoi am avut o grămadă de campanii dedicate copiilor defavorizaţi şi, în ultimii ani, când am lucrat voluntar alături de UNICEF, acestea au depăşit graniţele României, pentru că am călătorit pe diverse continente cunoscând şi situaţii mult mai grele decât cele de aici. Am învăţat în timp şi multe lucruri legate de drepturile şi protecţia copiilor la nivel internaţional, datorită experienţei mele legate de ONU, aşadar mă simt foarte aproape de cei mici.

- Ai avut timp de vacanţă în această vară?
Da, am fost într-un loc însorit la marginea mării, dar nu îmi prea place să vorbesc public despre vacanţă.

- Nu-ţi lipseşte televiziunea? De ce nu revii pe micul ecran?
Nu-mi lipseşte, pentru că am treaba 14 ore pe zi, chiar dacă nu pe micul ecran. Da, am primit propuneri în aceşti 3 ani şi jumătate, dar nu au fost potrivite ca şi conţinut pentru mine sau aveau un buget alocat realizării emisiunii mult prea mic pentru a fi atinsă calitatea, desi oferta pentru mine personal era demnă de luat în calcul. Prefer să fac lucrurile aşa cum ştiu eu sau să nu fac ceva ce consider că nu înseamnă o evoluţie în profesie pentru mine, am astăzi această libertate de a alege ce vreau să fac, dar lăsaţi-mă să vă surprind plăcut când va fi cazul. Rămân fidelă principiului meu :"întâi fapte, apoi vorbe".

- Ce face Violeta? Are veleităţi artistice?
Deocamdată o urmărim, îi deschidem porţile către diverse căi, pentru ca mai târziu să îi dăm libertatea să aleagă. Are o înclinaţie către tot ceea ce e legat de litere, cifre, jocuri de cuvinte, poveşti, la noi în casă se cântă zilnic şi atunci nu are cum să nu fie atrasă şi de muzică şi dans, dar nu ne grăbim cu alegerile.

- Cu cine seamănă?
Nu cred că seamănă prea mult cu nici unul dintre noi, ci mai degrabă cu mama lui Ştefan, are ochii albaştri şi tenul alb ca laptele, părul cârlionţat, şaten deschis, există o asemănare mare şi cu frăţiorul ei şi sunt foarte uniţi şi iubitori unul cu celalalt, ceea ce îmi umple inima, recunosc.

- Faci vreo diferenţă între Violeta şi Radu Ştefan?
Nu am de ce să fac diferenţă, pentru că m-am îndrăgostit la prima vedere de Ştefănel, el fiind un copil foarte cald, sensibil. Emoţiile mele fireşti au fost spulberate într-o secundă de zâmbetul sincer şi prietenia acestui copil, care m-a luat de mână şi... asta a fost tot! Nu a fost nevoie să îmi impun să nu fac diferenţă între ei, pur si simplu a venit firesc totul. Tot el a făcut ca lucrurile să fie naturale, atunci când a luat-o pentru prima dată în braţe pe Violeta, chiar în ziua în care s-a născut. A devenit foarte protector cu ea şi , deşi e cavaler deja, se joacă împreună fără ca el să ţină cont de diferenţa de vârstă dintre ei.

- Andreea, tu şi Ştefan Bănică aveţi o căsnicie frumoasa şi sunteti de 6 ani împreună. Care este secretul?
Habar nu am. Nu am urmat o reţetă. Ne-am unit din iubire, ne-am urmat instinctul puternic, ceea ce putea fi şi greşit, bineînţeles, dar am avut o mână de sus pe umărul nostru. Şi înţelepciunea maturităţii a contat, la 20 de ani poate nu am fi trecut la fel de bine peste presiunea dinafara noastră, uneori am avut sentimentul că o lume întreagă ne judecă şi e împotriva noastră, cu sau fără motive reale, dar ne-am spus că nimeni nu ştie mai bine decât noi ce simţim şi nimeni nu trăieşte în locul nostru, deci am făcut ce am considerat că e firesc pentru viaţa şi familia noastră. Am avut întotdeauna respect pentru părerile altora, dar nu le-am urmat orbeşte, le-a cântărit şi le-am pus în balanţă cu propria noastra viziune. În viaţă nu există garanţii, nici în privinţa sănătăţii, nici în profesie, nici în căsnicie, de aceea cred că e bine să trăieşti cum simţi că e mai potrivit pentru tine, căutând însă să nu îi deranjezi cu intenţie pe alţii, având măsură şi bun simţ.
Dana Popa

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații