CENTENAR. Casele de poveste ale Bucureştiului

Apropo.ro / 12.06.2018, 13:08
Suntem în anul Centenarului, 100 de ani de la Marea Unire, când România şi-a desăvârşit unitatea naţională. 100 de ani de modernizare, creştere şi extindere urbanistică, socială, culturală, economică. Bucureştiul, capitala României, a cunoscut cea mai puternică dezvoltare.

„Graniţele” actuale ale Capitalei nu mai sunt aceleaşi ca acum 100 de ani, cea mai mare urbe a ţării noastre a crescut în suprafaţă, în populaţie şi s-a modernizat. 

Pe marile bulevarde şi străzi ale Capitalei, unele dintre ele vechi uliţe prăfuite în 1918, printre blocurile apărute în ultimii zeci de ani, rezistă de mai bine de 100 de ani adevărate bijuterii arhitecturale.
În anul Centenarului, vă invităm să aflaţi povestea acestor case şi a ctitorilor ei. Unele sunt acum muzee, alte nu, toate sunt, însă, o parte importantă din istoria noastră. Multe au fost locuite sau vizitate de către personaje cheie ale Marii Uniri sau de oameni de vază care au jucat un rol important în Istoria României şi în ce am ajuns noi astăzi.  O parte dintre ele au fost proiectate de mari arhitecţi, precum Ion Mincu sau Grigore Cherchez, care au adus cu stilurile lor inovatoare grandoare Bucureştiului. Sunt clădiri care au rezistat marilor cutremure, naţionalizărilor şi buldozerelor comuniştilor.
Din 18 iunie, Descopera.ro te invită să cunoşti istoria unor case de poveste şi a oamenilor ei!