Cristiana Răduţă - despre fericire, teatru şi noile proiecte

  • 17.05.2011
  • ● Vizualizări: 2644
 Cristiana Răduţă - despre fericire, teatru şi noile proiecte

Cristiana Răduţă Bobic, artista care a cucerit topurile în urmă cu câţiva ani cu piese precum “Amor, amor” ori “Voi fi a ta”, a renunţat de mult timp la expunerea mediatică. În schimb, s-a orientat serios către teatru, iar până acum recenziile pe care le-a primit au fost de bun augur. Despre planurile sale şi evoluţia profesională ne vorbeşte chiar ea în interviul următor.


- Nu s-a mai auzit de tine de o vreme bună. Ce mai faci?
Nimeni nu poate să spună ceva despre tine, tot ce spun oamenii este despre ei înşişi… "Nu ştiu alţii cum sunt", dar eu nu am fost, nu sunt şi nu vreau să ajung vreodată un "nume" în "agenda" mondenă. Am învăţat că fiecare clipă din existenţa mea poate fi veşnic frumoasă, dacă ştiu cum s-o trăiesc, dacă vreau să n-o irosesc. Şi pentru asta, nu de puţine ori, exclud permanenta raportare la un cotidian marcat de atâtea accente de vulgaritate…

- În 2002 erai în topul preferinţelor ascultătorilor de muzica dance, alături de 3SE şi Animal X. Mai ţineţi legătura?

Fiecare îşi trăieşte propria existenţă cum ştie şi cum poate. Şi suntem, în fiecare clipă, nimic altceva decât suma faptelor noastre anterioare…

- Se spune că lecţiile importante le înveţi de la oamenii speciali sau de la mentori...
Da, poate că lecţiile importante "le înveţi", cum spui tu, de la oamenii speciali. Eu trăiesc însă împlinirea de a primi aceste lecţii de viaţă de la, şi alături de un om unic, care-mi dă nu numai încredere ci şi curaj…

- Dacă ar fi să alcătuieşti un top cu tinerii actori români, cum ar arăta aceasta?
Eu nu cred că actorii au vârste biologice. Eu cred că actorii au sau nu au chemare pentru teatru. Cei care au talent, reuşesc până la urmă. Cu ei aş vrea să joc, aşa cum o fac şi în prezent.

- Cum se vede publicul de pe scena teatrului românesc? Şi, mai ales, care este atmosfera pe scena teatrului Metropolis?
Publicul este de fapt partenerul decisiv al actorului. Publicul răspunde pe loc şi cu exactitate la ceea ce primeşte de la spectacol. La Metropolis, publicul răspunde sensibil şi inteligent, la fel ca spectacolele acestui teatru.

"copiii" Cristianei Raduta- "Floarea de cactus" (n.r. piesa în care joacă în prezent) are numai comentarii pozitive. Cât de solicitant este rolul Antoniei?
"Floarea de cactus" e un spectacol de la care se pleacă cu bună dispoziţie, cu zâmbetul pe buze. Un spectacol la care se râde mult. Şi atunci nu mai contează efortul depus. Un actor care are încredere în sine ajunge să cunoască frumuseţea acestui lucru, frumuseţea acestei profesii.

- Cum îţi petreci timpul rămas liber între repetiţiile pentru viitoarele piese de teatru? Care este pentru tine răsfăţul suprem în această perioadă?
Îmi cresc copiii! Pe Don Carlo, Don Giovanni, Don Felippe, Don Raffaello, Don Giusseppe, Don Marco, Don Roberto, Don Luciano, Don Antonio, Don Salvatore şi Junior - vedeta principală din "Floarea de cactus".

- Cum arată agenda ta până la sfârşitul anului?
Lucrez la un nou proiect (n.r.: "Îngeri în America", în regia lui Victor Ioan Frunză), a cărui premieră va avea loc, probabil, la începutul lunii iunie. Un proiect extrem de incitant, al cărui subiect va creea, cu siguranţă, ample comentarii în spaţiul public.


Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații