INTERVIU cu Smiley. Despre muzică, femei şi Vocea României (VIDEO)

  • 05.08.2014
  • ● Vizualizări: 1213

Că e fidel, am înţeles din momentul în care am aflat că îl vom revedea din toamnă în scaunul de antrenor în cel de-al patrulea sezon al emisiunii “Vocea României” de la PRO TV. Că îi place România e de înţeles, dacă ne luăm după succesul pieselor sale. Miroase de la distanţă un talent… e de ajuns să ne uităm în curtea HaHaHa Production. Dar ce nu ştiaţi despre Smiley? Ei bine, alte multe şi mărunte lucruri.

- Ai rămas în continuare la “Vocea României”. Cum vezi tu noul sezon?
 
Noul sezon va fi wow! Cu siguranţă, vom avea mult mai multe voci din care vom alege! Din câte am înţeles, la preselecţie, au venit foarte mulţi oameni, mai mulţi decât oricând. Vom avea un element surpriză, adică al patrulea jurat, va fi ca şi cum am lua-o de la început.
 
- Îi vei simţi lipsa lui Brenciu?
 
Nu! Am mai spus treaba asta. Dacă mi se face dor de el îi dau un telefon şi ne vedem la o bere!
 
- Dacă ar fi să alegi: “Românii au talent” sau “Vocea României”? 
 
Fiecare dintre ele este diferită şi îmi aduce o altă bucurie, o altfel de bucurie. “Românii au talent” este o emisiune la care mă uit cu plăcere din culise (râde). Nu am văzut-o niciodată din faţă, pe când la “Vocea României” am cel mai bun loc rezervat, fix în faţă. La “Vocea României” fac ceea ce fac în fiecare zi: ascult voci, le dezvolt, caut soluţii pentru a le îmbunătăţi, pe când, la “Românii au talent” dăm o altă amploare talentelor româneşti.
 
Smiley
Foto: PR HaHaHa Production
 
- Ai dat lovitura în America şi în Japonia, cu Radio Killer… Ce urmează?
 
Cu Radio Killer am dat lovitura în foarte multe ţări...   Rusia, Franţa, Spania, Turcia. Este proiectul meu experimental. Am început acum 4 ani şi datorită acestui proiect deja începem un altul mult mai mare vizavi de muzica electronică. Nu este singurul proiect care a avut succes pe plan internaţional, dar ne pregătim să mai producem şi alte lucruri pentru afară. Deocamdată, mă concentrez la dezvoltarea echipei noastre de autori şi producători de la Hahaha Production şi, o dată cu ei, să scoatem pe piaţă artişti noi pe care o să-i vedeţi din toamnă. Unii dintre ei sunt de la Vocea României, pe unii dintre ei nu i-aţi văzut niciodată!
 
- Cum sună vara asta pentru tine? Cum te relaxezi când nu eşti în studio?
 
Eu mă relaxez făcând muzică, mă relaxez stând în studio, mă relaxez alături de prieteni, alături de familia mea şi n-aş putea să spun că mi-aş dori să fac altceva. Vara asta este foarte ocupată pentru noi, am lansat foarte multe piese noi şi urmează să terminăm piesele pentru toamnă, pentru iarnă, lucrăm la vreo 4 albume în acelaşi timp, şi o să plecăm la nişte sesiuni de scriere prin Los Angeles.
 
- Îmbini utilul cu plăcutul în America?
 
Îmi place că pot să-mi lărgesc orizonturile, muzical vorbind şi nu numai. Nu pot să spun că îmi place în mod deosebit, doar că acolo pot să învăţ foarte multe lucruri vizavi de show business în general. Mă duc să vad spectacole, să vorbesc cu cât mai mulţi oameni, să compun cu cât mai mulţi oameni, să învăţ şi să fac un schimb de experienţă. Şi pentru ei şi nu numai pentru ei, dar şi pentru restul producătorilor din Europa, America este un proces de învăţare, adică şi pentru ei noi venim cu ceva nou. În general, întâlnirile astea între producători, artişti, compozitori nu fac decât să aducă multe câştiguri, de o parte şi de alta.
 

“Nu m-aş muta niciodată în America”

 
- Ai renunţa, la un moment dat, la România pentru a te muta definitiv în SUA? 
 
Nu cred că m-aş muta niciodată în America, atâta timp cât fac o grămadă de lucruri în România, pentru români, şi îmi place să fac treaba asta. Îmi place să cânt în română, îmi place să scriu în română, dar  întotdeauna voi visa mare!
 
- Dar o casă în America ţi-ai cumpăra?
 
Eu nu sunt cu astea, cu casele, cu maşinile. Îmi ajunge o casă, îmi ajunge o maşină! E drept că aş merge mai des acolo ca să fac mai multe lucruri, dar nu îmi doresc să mă mut în America!
 
- Anul acesta ai avut un rol haios alături Alex Velea în filmul "#Selfie". Ce ne poţi spune despre această experinţă?
 
Eu m-am distrat mai mult făcând muzica, pentru că pe platourile de filmare am fost doar o zi. A fost distractiv, am filmat cu Alex. Noi ne distrăm de câte ori ne întâlnim! A fost foarte distractiv şi i-am apreciat foarte tare pe actorii din film care sunt foarte tineri şi talentaţi. Mie mi-a plăcut mult "#Selfie", mi-a plăcut foarte mult să fac muzica pentru acest film.
 
- Dar îţi place să cochetezi cu actoria?
 
Da! Îmi place foarte tare! Mă distrează. Însă nu am timp să mă ocup mai mult de treaba asta!
 
- În ce rol te-ai vedea?
 
Îmi place să fac roluri mici acum, să mă distrez cu ele, să fac diverse personaje. Îmi place mult comedia, sunt mare fan al comediei şi cred că da, dacă mi s-ar propune un rol interesant... de ce nu?
 
- Ai botezat-o pe fetiţa lui Pavel Bartoş. Asta înseamnă că sexy Pavel Bartoş şi-a găsit cumva naşul?
 
Asta înseamnă ca … da! Şi-a găsit naşul (râde)! Pentru fetiţa lui cea mică! M-a bucurat foarte tare să devin parte din familia lui Pavel. Acum, practic ne-am înrudit şi, ce să zic, mi-am luat o responsabilitate în plus şi abia aştept să fac parte din viaţa Sofiei.

Smiley, un şef pretenţios

- Ce reguli ai pentru artiştii tăi de la Hahaha Production? Cât de rău eşti tu ca şef? 

 
Nu ştiu dacă sunt rău, sunt destul de pretenţios. Şi cea mai mare rugăminte vizavi de artiştii şi producătorii şi compozitorii de la mine din gaşcă este să fie serioşi. Chiar dacă ne numim Hahaha Production, încercăm să fim cât se poate de serioşi în ceea ce facem. Întotdeauna îmi doresc mai mult de la ei, pentru că îmi doresc mai mult şi de la mine şi de la ceea ce încerc să construiesc! Da, s-ar putea să fiu sever în unele situaţii, dar au o libertatea de creaţie foarte mare. Îi încurajez să inoveze, să creeze lucruri noi, să-şi depăşească limitele, să devină din ce în ce mai buni, să studieze. Sper să mă perceapă şi ei la fel cum cred eu că mă percep.
 
- Cu ce cântăreaţă de afară ţi-ar plăcea să realizezi un featuring?
 
Nu ştiu dacă neapărat un featuring, cât mi-ar plăcea să produc pentru nişte cântăreţe de afară. Mi-ar plăcea Ellie Goulding, mi se pare foarte interesantă şi Sia. Cu Sia mi-ar plăcea să scriu ceva, dar mai avem un pic până acolo, sigur nu mai e mult. Deocamdată nu ştiu! Orice cântăreţ de succes pentru mine ar fi un challenge. Şi nu numai! Îmi place să lucrez cu oameni talentaţi!
 
Smiley
Foto: PR HaHaHa Production
 
 
- Cu ce piesă eşti acum în promovare şi unde te pot vedea fanii tăi?
 
Sunt în promovare cu un album întreg, albumul “Acasă”. Cea mai nouă piesă pe care am scos-o se numeşte “Nemuritori”, la care am lansat şi o campanie pentru al doilea clip pe care vrem să-l facem la această piesă. Campania o găsiţi pe Facebook. În general, cam tot ceea ce fac eu găsiţi pe Facebook-ul Smiley sau pe http://www.smileyonline.ro/. În vara asta am multe concerte în toată ţara, probabil că o să am şi pe litoral, dar nu foarte multe.
 
- Nu pot să nu te întreb: cum stai cu dragostea, după despărţirea de Laura Cosoi? Nu ai încă o nouă relaţie?
 
Nu prea vorbesc despre asta, în general. Îţi dai seama că nu am stat degeaba în trei ani de zile… (râde). Numai că mi se pare că e neinteresant să povestesc despre încercări, ştii?! Mai povestesc despre ele în piese...
 
- Cum arată femeia ideală în viziunea ta acum?
 
Nu am o viziune… Nu ştiu dacă există o femeie ideală. Deocamdată, nu mi-am dat seama care e femeia ideală, nu mi-am dat seama... Trebuie doar să-mi placă, să simt eu ceva… Dacă simt, e ok, dacă nu, ne vedem de drumul nostru!

Familist cu copii?

- Eşti un familist, de fel? Pe la ce vârstă te vezi însurat şi cu copii?
 
Pe la ce vârstă? Nu ştiu, până la 50-60 de ani poate mă însor, eu ştiu (râde)?!
 
- Ce nu ştiu fanii tăi despre tine?
 
Eu cred că fanii mei ştiu foarte lucruri despre mine, dacă mă urmăresc pe Facebook sau dacă îmi urmăresc activitatea, în general. Sunt un tip cât se poate de transparent, în limita decenţei. Cred că fiecare om are dreptul la nişte lucruri doar pentru el, iar în ceea ce mă priveşte cred că ţin extrem de puţine lucruri doar pentru mine. Îmi place să povestesc oamenilor prin muzică ceea ce simt, ceea ce cred, ceea ce trăiesc.
 
- Ai timp liber pentru tine?
 
Da, am foarte mult timp liber!
 
- Ce-ţi place să faci în timpul liber?
 
În timpul liber stau la studio. Aşa îmi petrec timpul liber, la studio. Foarte rar mai ies la câte un film sau poate îmi iau o minivacanţă de 2-3 zile, dar cel mai mult timp îl petrec la studio şi câteodată mai merg acasă.
 
- Cu ce piesă eşti acum în promovare şi unde te pot vedea fanii tăi?
 
Sunt în promovare cu un album întreg, albumul “Acasă”. Cea mai nouă piesă pe care am scos-o se numeşte “Nemuritori”, la care am lansat şi o campanie pentru al doilea clip pe care vrem să-l facem la această piesă. Campania o găsiţi pe Facebook. În general, cam tot ceea ce fac eu găsiţi pe Facebook-ul Smiley sau pe http://www.smileyonline.ro/. În vara asta am multe concerte în toată ţara, probabil că o să am şi pe litoral, dar nu foarte multe.
 
Smiley
Foto: PR HaHaHa Production
 
Dana Popa
 
 
Smiley filmografie:
 
 
Selfie (2014) - Smiley şi Alex Velea joacă în filmul "#Selfie" rolul a doi vânzători de pepeni. Ei sunt extrem de convingători în pielea unor pepenari gay în comedia "#Selfie", de Cristina Iacob. Alături de Smiley şi Alex Velea apar, în rolurile principale "#Selfie": Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin. Lor le dau replica actori consacraţi, precum Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor şi Florin Călinescu.
 
Naşa (2011) - Smiley s-a prezentat onorabil în rolul unui preot în comedia Naşa, o producţie Media Pro Pictures. Pe lângă acest rol, el interpretează alături de Simplu şi Alex Velea, piesa Convict, care este inclusă pe coloana sonoră a filmului produs de Alma Sârbu. În distribuţia peliculei Naşa îi regăsim pe: Răzvan Vasilescu, Cătălina Grama (Jojo), Alex Velea, Mihai Bobonete, Florin Busuioc, Dragoş Bucur sau Laura Cosoi .
 
Un film simplu (2009)- Smiley participă împreună cu C.R.B.L.. Omu Negru, Piticu şi Francezu la producţia pelicului “Un film simplu”, o poveste care urmăreşte viaţa celor cinci membri ai trupei într-un moment decisiv pentru viitorul lor.
 
Cu un pas înainte (2007) -  Serialul "Cu un pas înainte", produs de Media Pro Pictures, a adus pe lângă distribuţia consacrată din primul sezon, Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Cristi Iacob, Monica Davidescu, Virgil Ogăşanu, Aylin Cadîr şi nume noi cu un potenţial electrizant ca Smiley, Laura Cosoi, Crina Semciuc, Cristi Hogaş şi Elvira Deatcu.
 
 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații