Iulia Vântur: ”O relaţie e cel mai greu proiect”

  • 07.05.2012
  • ● Vizualizări: 1158
 Iulia Vântur: ”O relaţie e cel mai greu proiect”

După ce a luat o pauză cu emisiunea ”Dansez pentru tine”, Iulia Vântur şi-a canalizat toată energia spre actorie, scris şi alte lucruri din sfera artistică.


- Anul acesta vei participa la Festivalul de Teatru de la Sibiu cu piesa "Lautrec la bordel" , piesa jucată la Teatrul Metropolis, în regia lui Horaţiu Mălăele. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?
E o onoare, o bucurie la care nu speram prea curând. Spectacolul a fost foarte bine primit de public, l-am jucat mereu cu casa închisă. Reacţia publicului e mereu o recompensa pentru noi, iar selecţia pentru un festival internaţional de teatru vine că o reconfirmare a faptului că acest spectacol este unul de calitate. De abia aştept să jucăm la Sibiu în mai, să adulmesc atmosfera de acolo. Retrăiesc entuziasmul copilului care descoperă lumea.- Cum se împacă actoria cu pupitrul ştirilor PRO ?
Se completează, se îmbină frumos. Viaţa e ca un puzzle, iar fiecare piesa descoperită ne conduce spre următoarea, la fel de importantă, cu ajutorul căreia completăm "proiectul vieţii noastre". Ştirile şi televiziunea reprezintă fundaţia pe care eu construiesc mai departe, echilibrul. Teatrul aduce culoare în viaţa mea.

- Cum priveşti viaţa odată cu trecerea timpului?
Ca un dar, de care învăţ să mă bucur, din ce în ce mai mult. Sunt recunoscătoare, mi s-au întâmplat multe lucruri frumoase în viaţă. Am şi muncit pentru ele, însă cred că foarte importantă este atitudinea cu care primeşti totul. Chiar şi momentele dificile sunt benefice, ne învaţă ceva important. Viaţa e ca o floare într-un ghiveci - dacă ai grijă să aibă apă şi lumină şi o îngrijeşti cu drag - va înflori mereu. Dacă nu-ţi asumi nicio responsabilitate şi o laşi să zacă pe pervaz, te trezeşti într-o bună zi că... s-a ofilit.

- Scrii, joci, ce altceva te-ar mai tenta?
Sunt multe lucruri care-mi fac plăcere, mă pasionează. Încerc să-mi explorez mai mult latura artistică, pe care nu am avut timp, poate chiar curaj să o scot la lumină.

- Care este cea mai importantă lecţie pe care ţi-a dat-o viaţa până acum?
Aceea că sunt responsabilă pentru propria-mi viaţă - acţiunile, gândurile, simţămintele sunt ca un bumerang.

- Care este acum, dorinţa ta cea mai mare? E ceva ce simiţi că îţi lipseşte?
Să fiu sănătoasă, să am în preajma oamenii dragi. Ştiu că toate celelalte vor veni în timp dacă voi munci pentru ele. În acest moment mi-aş dori să trăiesc experienţa unui film.- Colega ta, Dana Rogoz se pregăteşte de nuntă. Tu cum priveşti tu căsătoria?
Mă bucur mult pentru Dana şi Radu - un cuplu solid şi frumos - le doresc tot binele din lume. Ei sunt cea mai bună dovadă că până la acest pas e nevoie de timp pentru a construi. O relaţie e cel mai greu proiect, din punctul meu de vedere, dar şi cel mai frumos.

- Cât de mult schimbă celebritatea un om?
Depinde cât de echilibrat e acel om, de cât de bine se cunoaşte pe sine.

Nicoleta Nicolae

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații