Mihai Mărgineanu: ”Ţin minte toate partidele sexuale”

  • 30.08.2012
  • ● Vizualizări: 1389
 Mihai Mărgineanu: ”Ţin minte toate partidele sexuale”

Citiţi un interviu sincer şi extrem de amuzant cu Mihai Mărgineanu, cântăreţ, actor şi, foarte curând, pilot de avioane.


- După concertul de la Sala Palatului, n-am mai auzit nimic de tine. Au trecut câteva luni. Ce ai făcut în timpul ăsta?
Păi ce-ai vrea să fi auzit? Sala Palatului a fost o lansare de album la care am muncit cam mult şi, cum mie nu prea îmi place munca, după concert am sărit într-o vacanţă. După vacanţă, m-am relaxat în alte concerte prin ţară şi în Bucureşti. După care au început filmările pentru sezonul doi de "Las Fierbinţi". Sper că PRO TV-ul va începe difuzarea lui cât mai repede pentru că este, într-adevăr, cel mai bun serial pe care îl poate vedea publicul vorbitor de limba română.

- Am înţeles că iei cursuri de pilotaj. Ce ţi-a venit?
Da! În ciuda aparenţelor şi a etatei înaintate, sunt elev! Învăţ în bancă, am teme pentru acasă, fac practică şi atelier. Practic, mă simt că în şcoala generală. Singura diferenţă de scoală generală este că unii profesori mi se adresează cu "dumneavoastră" şi nu mă mai altoiesc cu rigla triunghiulară când sunt obraznic. În altă ordine de idei, sunt pe finalul Şcolii de Pilotaj Avioane de la Tuzla pentru obţinerea licenţei de zbor CPL (Comercial Pilot Licence). Ce mi-a venit? Nu mi-a venit nimic, pur şi simplu mi-am lăsat liberă o pasiune şi-o dorinţă ancestrală. Dacă vrei să mă vezi, vino pe 24 august la Tuzla, unde organizez un miting aviatic! Te poţi da cu avionul, te arunc cu paraşuta şi ţi-i prezint pe cei mai buni piloţi de acrobaţie pe care-i are Romania - şi chiar Europa.

- Ai mai compus ceva în ultima vreme?
Da! Am conceput mult pentru "Las Fierbinţi", am vrut să tranform muzica mea în personaj. Probabil că o să am decenţa ca, într-un viitor apropiat, să strâng tot materialul într-un singur loc şi să-l public, pentru că mie-mi place tare mult.

- Din toamnă, începe un nou sezon "Las Fierbinţi". Să înţeleg că vom revedea din nou alături de Bobonete şi gaşca?
Mă mănâncă puţin să dau din casă şi să-ţi dezvălui câteva secrete din sezonu' asta. Ce pot să-ţi spun, fără să fiu înjurat de producători, este că veţi vedea actori mari în "Las Fierbinţi", că veţi avea parte de râs sănătos, de umor sănatos şi că forma finală a episoadelor este surpriză chiar şi pentru noi ăştia de am jucat în ele.

Nu o să mai fac NICIODATĂ un spectacol la Sala Palatului.

- Revenind la muzică, vrei să faci o tradiţie din apariţiile tale la Sala Palatului?
A fost al treilea spectacol la Sala Palatului. Pe ăsta l-am şi filmat corespunzător pentru a face un DVD pe sufletul meu. Pe care, probabil, c-o să-l dau publicului meu în vreun fel sau altul, dar ... eu nu o să mai fac NICIODATĂ un spectacol la Sala Palatului. Şi asta, pentru că nu sunt de acord cu condiţiile impuse de Ministerul aşa-zis al Culturii cu privire la organizarea unui concert în locaţia cu pricina.

- Ai vorbit în cântecele tale despre piţipoance, cocalari, draci, raci… Despre ce nu ai scris/ compus încă?
Încerc să mă ţin departe de politic, deşi n-ar trebui. Dar, în momentul în care mă hotărăsc să dau în cârnăciorii ăştia de la teveu şi în şobolanii aia care nu apar la teveu pentru că sunt mult prea murdari ca să iasă în faţă, o să vă distraţi bine. Probabil că atunci o să fiu deja emigrat într-o ţară în care să nu ştiu cine e ministrul turismului, spre exemplu.

- Compui şi vorbeşti mult despre femei. Cum a stat Mihai Mărgineanu la capitolul femei până acum?
Prost! Ţin minte toate partidele sexuale pe care le-am avut, pentru că au fost atât de puţine încât n-am cum să le uit. Pentru că sunt cam urâţel, nici n-am avut pretenţii la a naşte pasiuni în vreun suflet de femeie aiurită. Şi tocmai d-aia m-am dedicat în totalitate dezmăţului . De fapt, cred că pe mine mă iubeşte o singură femeie şi e mai bine aşa decât să te iubească două nebune în acelaşi timp. Altfel, se declanşează iadul şi nu mai ai linişte.

- Pari un tip prietenos. Ai prieteni mulţi în muzică?
Sunt prietenos cu cine merită şi îi evit cu îndârjire pe cei care nu merită. Şi da, mă mândresc cu mulţi prieteni în muzică. Mă mândresc cu Florin Chilian, cu Dan Teodorescu, cu Chleoo şi Ion (Ombladon), cu prietenia muzicienilor din trupa mea şi cu mulţi OAMENI frumoşi pe care nu-i pot aminti aici pentru nu e destul loc.

Eşti artist dacă vinzi bilete!
- Faci parte din categoria artiştilor care fac muzică pentru bani?
Artistul este regn! Este regn rar şi aproape zece procente dintr-un popor pot fi atinse de Dumnezeu şi înnobilate ca artist. Restul sunt meseriaşi - în diversele îndeletniciri cu iz artistic! Artistul este cel care umple locul, cel care are ceva de spus şi cel care naşte emoţii - de orice fel. Artistul mai este şi cel a cărui companie este dorită şi "cumpărată" . Chiar şi printr-un simplu bilet. Eşti artist dacă vinzi bilete! Eu vând bilete, deci încasez bani. Nu fac muzică doar pentru bani, dar încasez şi bani, câteodată.
Nicoleta Nicolae

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații