Paula Herlo - “Salvează vieţi“ - o nouă misiune

  • 05.01.2011
  • ● Vizualizări: 1088
Paula Herlo - “Salvează vieţi“ - o nouă misiune

Corespondentul special al Ştirilor PRO TV susţine lupta celor de la Fundaţia “Salvează vieţi”, în încercarea de a construi la Timişoara un centru de diagnosticare a copiilor care suferă de cancer. Proprietarii de firme şi-au putut dona 20% din impozitul pe profit către această cauză la sfârşitul anului ce tocmai s-a încheiat, însă pot ”investi” din nou în miracole şi la finele lui 2011.

- Cum reuşeşti să nu te laşi afectată de toate cazurilepentru care lupţi?
Dar sunt afectată. Nu pot să închid microfonul, să-mi pun agenda înpoşetă şi să plec. Pentru că, orice aş face, îmi vin în mintecuvintele lor, mă gândesc la speranţele lor. Copiii bolnavi decancer au o maturitate şi o înţelepciune care mă copleşesc. Îşi ducsuferinţa foarte demn, pentru că puţini sunt conştienţi degravitatea bolii lor. Ştiu doar că au de luptat cu un demon pecare, aşa cum au văzut în desenele animate, trebuie să-lînvingă.
- Care a fost cea mai impresionantă replică pe care aiprimit-o din partea unui copil bolnav de cancer?
Ultima care îmi vine acum în minte e a unei fetiţe din Timişoara.Spunea: "Mi-au spus că dacă fac tratamentul mă vindec, doar că eunu mai am vene în care să mă înţepe şi mi-e frică". Cătălina ocheamă şi e unul dintre cei 500 de copii diagnosticaţi în fiecarean cu leucemie.
- Ce efect a avut până acum demersul tău pentru a ajutaClinica de transplant medular din Timişoara?
În 2009, împreună cu prietenele mele de la Asociaţia "Salveazăvieţi", Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, am pus pe picioare un micproiect prin care ne doream să cumpărăm un ecograf şi să construimo sală de transplant medular la Clinica "Louis Ţurcanu", dinTimişoara. Am reuşit atunci să adunăm 100.000 de euro din donaţiidirecte şi de la patronii care au înţeles că pot să doneze 20% dinimpozitul pe profit. Gândiţi-vă că un patron are această soluţie:dau 80% din impozitul pe profit la stat, restul îl folosesc ca săsalvez de la moarte nişte copii cu cancer. Şi în 2011 le cerem săse implice ca să construim un centru de excelenţă, un laboratorperformant, în care medicii să stabilească exact ce tip de cancerare copilul şi să înceapă tratamentul ţintit. Mai multe detalii potafla pe www.salveazavieti.ro.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații