Ioana Ginghină nu renunţă la dulciuri!

Apropo.ro / 30.01.2013, 07:00
Ioana Ginghină nu renunţă la dulciuri!
Actriţa i-a povestit Izabelei Pănescu, la ”Tinereţe fără bătrâneţe” cum sarcina i-a schimbat întreaga viaţă.

Ioana Ginghină este cunoscută ca fiind o înfocată susţinătoare a unui trai echilibrat şi sănătos, cu grijă pentru alimentaţie şi cu foarte mult sport, în fiecare zi. Invitată de Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii de la Digi24,  să povestească despre ce face pentru a se menţine în formă, Ioana a mărturisit că are, totuşi, slăbiciunile ei. ”Nu pot să renunţ la dulciuri, orice ar fi! Şi mai ales dimineaţa la cafea. Îmi place să beau cafeaua amară şi cu ceva dulce alături iar seara îmi fac un tort raw vegan. La mine asta e problema, cu dulciurile. Şi atunci ca să nu fiu tentată să mă duc să îmi cumpăr ceva din comerţ, atunci prefer să îmi fac în casă.” Actriţa i-a povestit Izabelei Pănescu că ceea ce i-a schimbat definitiv viaţa a fost pierderea sarcinei. ”Când am pierdut sarcina, pentru că nu am primit un răspuns clar de la ce s-a întâmplat, am început să citesc despre nutriţie şi uşor-uşor am început să schimb. Nu mâncam fast food sau dacă mâncam mâncam foarte rar, dar nici nu aveam grijă să am nu ştiu cât la sută crudităţi în alimentaţie sau să beau sucuri, să îmi fi făcut eu sucuri… Cred că nici nu aveam storcător de fructe”. De atunci, pentru vedetă, lunea, miercurea şi vinerea sunt zile fără carne, ţine toate posturile din an şi… a renunţat la dulciurile clasice.

Iar principiul de bază pentru Ioana este totul trebuie făcut în casă. Până şi măştile de faţă şi le prepară singură. Tenul uscat de obicei are nevoie de miere, banană. Eu de curând mi-am găsit o sursă de polen crud şi acum folosesc polen crud pe care îl amestec cu suc de citrice, poate să fie mandarină, poate să fie portocală, dar nu lămâie că e mai agresivă, cu miere şi un pic de ulei de măsline. Trebuie doar să fii creativ şi să vezi ce ai şi în frigider. În general e bine să pui pe piele ce mănânci”.

Iar cum un stil de viaţă sănătos presupune fără discuţie şi mult sport, actriţa găseşte întotdeauna timp şi pentru asta. Mai ales că acum se află în focul pregătirilor pentru semi-maratonul din luna mai. Atunci când vremea este urâtă şi nu poate alerga în aer liber, ea optează pentru bicicleta eliptică. ”Am un program bine stabilit. De exemplu ieri am făcut 30 de minute, 70 de km la oră, azi trebuie să fac 60 de minute 6 km la oră, am apoi miercuri tot 30 de minute, joi trebuie să ies să alerg şi vineri fac alternativ”.