Ioana, Ruxandra şi Alexandru – O familie fericită la puterea… a treia!

De: Cătălina Matei / 04.04.2014, 09:00
Ioana, Ruxandra şi Alexandru - O familie fericită la puterea... a treia!
S-au cunoscut pe platourile de filmare, în 2003, însă Cupidon i-a ”ochit” abia trei ani mai târziu, când Ioana şi Alexandru au jucat în ”Inimă de ţigan”. S-au căsătorit un an mai târziu, iar acum sunt părinţii unei fetiţe minunate de aproape 5 ani, Ruxandra. Şi, din această toamnă, o să-i vedem din nou împreună pe micul ecran, în noul serial ”Îngeri pierduţi”, la Acasă TV.

– A trecut ceva timp de când nu v-am mai văzut într-o producţie TV. A fost o pauză dorită sau aşa s-a nimerit?

Ioana: Aşa s-a nimerit, ca să avem puţină pauză. Zic puţină pentru că a fost vorba de un an, în care am început un nou proiect personal, atelierele pentru copii MiniArtShow de care sunt foarte mândră. Poate că nu întâmplător a venit această pauză, tocmai ca să am timp să mă ocup de acest proiect pentru copii, mult visat de mine.

Alexandru: În general la actori aşa „se nimereşte”. Puţini îşi permit în România să aibă pauze dorite, actorii vor să joace, să se simtă utili şi mai mult decât atât, să trăiască din meseria pentru care s-au pregătit.

– Ce aţi făcut în tot acest răstimp? Pe plan profesional, dar şi personal?

I: Am scos 2 premiere în cadrul teatrului pentru copii Ion Creanga unde sunt angajata şi bineînţeles proiectul meu de suflet MiniArtShow a prins viaţă. Este vorba despre spectacole şi ateliere pentru copiii mici şi foarte mici. Am încercat să vin cu ceva nou pe piaţă şi anume spectacole şi ateliere pentru copiii de 0-3 ani. Mi-am făcut ucenicia în teatrul Ion Creanga, deci am învăţat de la cei mai buni, însă am îndrăznit să merg şi mai departe şi să fac tot felul de ateliere creative şi spectacole pentru cei mici.

A: Pe plan profesional a fost o perioadă foarte fructuoasă. Din punct de vedere cinematografic am produs împreună cu Dragoş Bucur şi Dorian Boguta un film de lungmetraj care se numeşte „Love Building” care va fi distribuit de MPD, iar de la mijlocul lunii septembrie poate fi văzut în cinematografe. Noi 3 jucam şi roluri principale alături de cursanţii şcolii noastre de actorie de film. De asemenea am mai interpretat rolul principal în filmul „Acasă la tata” al unui regizor foarte talentat, Andrei Kohn, care va avea premiera probabil în primăvara anului viitor. Am mai jucat într-o piesă de teatru de mare succes „Linişte, sărut, acţiune” la teatrul Odeon. A fost un an foarte important pentru mine atât profesional cât şi personal. Pe plan personal lucrurile decurg lin, eu şi Ioana ne iubim şi ne creştem fetiţă care anul viitor spre „uimirea noastră” o să meargă la şcoală. Ce trece timpul…!

– Ce v-a atras la noul serial „Îngeri pierduţi”? Am înţeles că intriga pleacă de la campania Ştirilor PRO TV ” Tu ştii ce mai face copilul tău?”…

I: Intradevar subiectul pleacă de la acesata campanie, dar personajul meu nu are nicio legătură cu asta. Este primul meu personaj negativ şi asta m-a atras cel mai mult la el.

A: Că de obicei m-a atras scenariul şi distribuţia. Tema este foarte actuală, puternică, iar actorii sunt atât dintre cei cu care mi-au fost colegi şi cu care sunt prieten cât şi tineri actori foarte talentaţi.

.Alex, soţia ta joacă un rol negativ. De ce crezi că are succes în ipostaza asta de „mala mujer”? Acasă… e la fel de „rea”?

I: Personajul meu este unul negativ pentru că reacţiile ei sunt puţin deplasate faţă de normalul impus de societate, însă justificările găsite de mine în ceea ce o priveşte pe Ştefană sunt destul de puternice, deci poate că are şi ea în „lumea ei” dreptate… Nici Alexandru nu este un personaj „bun”, deci…

A: Acasă Ioana este foarte blândă! Soţia mea joacă rolul principal negativ şi mi-a plăcut foarte mult că şi-a construit în mod profesionist. Sunt mândru de ea şi cred că o să fie un rol foarte bun. Noi doi interacţionam destul de puţin în serial, dar pe nişte intrigi esenţiale.

– Care sunt cele mai simpatice defecte ale ei? Dar tu, Ioana, ce ai avea de comentat în ce priveşte defectele soţului tău?

I: Îl iubesc pe Alexandru aşa cum este, iar defectele lui au ajuns să mi se pară normale şi uneori chiar haioase. Calităţile lui sunt mult mai multe şi puternice, deci restul nu mai contează…

A: Defectele vin la pachet cu calităţile, acestea din urmă fiind infinit mai multe. Nu cred că „deţine” nişte defecte esenţiale.

– Ce va face fetiţa? Câţi ani are ea acum?

I: Ruxandra are 5 ani în curând, este foarte bine şi suntem mândri de ea. S-a dezvoltat frumos şi este un copil comunicativ, înţelegător şi bun.

A: Ruxandra are aproape 5 ani, este un copil vessel, iubit de părinţii lui şi sper că iubirea noastră să îi ofere lucrul esenţial în viaţă şi anume încrederea în ea însăşi.

– Şi care au fost cele mai interesante întrebări pe care le-aţi primit de la ea? Cele care v-au lăsat fără replică!:

I: Nu mă pot plânge de întrebări care m-au lăsat fără replică… Poate că întrebările legate de un viitor frăţior sunt ceva mai complicate. Nu înţelege cum poate Doamne-Doamne să îţi pună un bebe în burtă, dar nici asta nu este foarte complicat de explicat.Încă stăm bine la acest capitol.

A: Nouă ne pune zeci de întrebări, însă îmi amintesc că m-a întrebat într-una din zile de ce mama lui Bambi este cea mai bună prietenă a ei…

– Vă moşteneşte Ruxi talentul? Se va face actriţă?

I: Nu se poate vorbi încă de un talent şi speram totuşi să îmbrăţişeze altă meserie.

Totuşi Ruxandra este un copil dezinvolt, curios, vorbăreţ şi plin de energie, deci nu se ştie niciodată ce va vrea să devină când va fi mare…

A: Cu siguranţă Ruxandra este un copil foarte dezinvolt, talentul este o formă de exprimare care apare pe la vârsta adolescenţei, de-abia de atunci înainte se poate vorbi de putinţă unui adult (adolescent) de a-şi exprima emoţiile într-un cadru „instituţionalizat”, după un scenariu şi în limitele unui rol. Pot spune că premisele există, dacă se va face actriţă sau nu, nu ştiu, dar ştiu că îi voi explica că meseria aceasta tine de talent, dar şi de noroc şi conjuncturi favorabile. Alegerea îi aparţine.

– Ioana, am văzut că eşti foarte activa pe blog, mai ales în ce priveşte dietele şi reţetele de „frumuseţe”. Cum ţi se pare „aventura” asta online?

I: Îmi doresc de când mă ştiu să schimb lumea în bine. Ştiu că sună puţin cam general şi puţin realizabil, dar eu cu acest blog chiar am resusit să schimb câteva vieţi în bine.

Am cititoare care îmi mulţumesc şi îmi mărturisesc că le-am schimbat viaţa.Datorită blogului au descoperit şi alte variante de alimentaţie despre care nu ştiau nimic…

Cu o floare se poate face primăvara…

– Dintre dietele pe care le-ai încercat de-a lungul timpului, pe care ai recomanda-o?

I: Eu recomand o alimentaţie echilibrată fără prea multe excese şi ceea ce mai recomand frecvent sunt detoxifierile.Sunt o armă naturală împotriva bolilor.

– Care este răsfăţul vostru suprem?

I: Acasă, cu o carte, un film împreună, un pahar de vin şi o discuţie…

A: Pentru noi înseamnă linişte pe terasa casei noastre, stând de vorbă şi făcând planuri de viitor.

– Şi unde aţi fost în vacanţă? Sau unde veţi merge?

I: Am fost câteva zile la marea la Costineşti unde locuiesc bunicii mei şi cam atât. Vom mai pleca în august la părinţii mei în Sibiu şi la prietenii noştri din Bucovina. Cam atât ne-am propus în această vară.

Cătălina Matei