James Spader: “Dacă eşti băiat rău, lumea te va ţine minte cu siguranţă”

De: Nicoleta Nicolae / 05.10.2013, 09:00
James Spader: “Dacă eşti băiat rău, lumea te va ţine minte cu siguranţă”
“Blacklist” sau “Lista neagră”este unul dintre cele mai aşteptate seriale din această toamnă şi îl puteţi urmări pe Voyo.ro. În prim plan îl revedem pe celebrul actor James Spade în rolul de “băiat rău”. Nu şi-a dorit niciodată să fie star de cinema, iar filme face doar atunci când un scenariu îl atrage cu adevărat sau când... are nevoie de bani ca să îşi plătească facturile.

Cum te împaci cu rolul de „băiat răi”?

Am interpretat multe personaje negative şi asta pentru că Hollywood-ul are o memorie foarte scurtă: dacă interpretezi un „băiat rău” în ultimul rol asta e tot ce-şi amintesc ei despre tine. În ceea ce priveşte „Lista neagră”, eu cred că am reuşit să „căsătoresc” binele cu răul. Clar personajul principal, Red, este un antierou. De fapt el este un băiat bun, care face nişte lucruri foarte rele.

Poţi să spui că încă îţi place să joci?

Îmi place, sigur că da! Însă cu moderaţie. Sunt şi perioade lungi în care nu lucrez. Când termin un proiect, mă detaşez complet nu numai de el, ci de tot. Sunt foarte multe alte lucruri în viaţa mea pe care le fac cu plăcere. Şi, ca sa fiu sincer, asta le şi face plăcute – faptul că sunt personale şi nu trebuie să le împărtăşesc nimănui!

Ţi-ai dorit vreodată să regizezi vreun film?

Da, mi-am dorit, însă am o problemă cu întâlnirile! Imediat ce treci în spatele camerei numărul de întâlniri pe care trebuie să-l ai cu diverşi oameni este de patru ori mai mare! Ori eu nu pot să suport aşa ceva! Vreau să am libertatea de a dispune de timpul meu.

Ce te-a atras la rolul din „Lista neagră”?

Cred că faptul că scenariul m-a intrigat atât de tare. Am fost foarte curios încă de când am început să citesc scenariul episodului-pilot. Însă, la sfârşitul lui eram încă şi mai curios decât la început! În momentul actual, există tendinţa caselor de producţie de a realiza episoade ale serialelor cu acţiuni de sine stătătoare. În „Lista neagră”, episoadele au poveşti de sine stătătoare, însă se îmbină, ca nişte piese de puzzle, într-o poveste mult mai amplă.

S-a spus că există anumite similitudini între „Lista neagră” şi „Tăcerea mieilor”. Ce părere ai?

Legătura dintre cele două producţii este pură imaginaţie. Cred că ceea ce a dus la concluzia asta este faptul că în amândouă este vorba despre criminali extrem de periculoşi aflaţi în custodia poliţiei şi despre toate măsurile pe care trebuie să le ia ca să diminueze pericolul. Iar în al doilea rând despre relaţia pe care acesta o are cu o femeie mult mai tânără. Însă în „Lista neagră” relaţia cu această femeie se bazează pe un fapt foarte concret, care nu este dezvăluit de la inceput. Este ceva ce ţine de trecut – total diferit de „Tăcerea mieilor”, unde este vorba mai mult despre o obsesie psihopată.

Caseta:

5 lucruri pe care nu le ştiai despre James Spader

Refuză să se uite la filmele în care joacă.

Îi place la nebunie să gătească şi este un bucătar excelent.

Nu suportă să poarte lentile de contact, deşi este miop. A recunoscut că, în rolurile în care nu are voie să poarte ochelari, de-abia vede faţa actorului pe care-l are partener de platou!

Este bun prieten cu Christian Clemenson, Robert Downey Jr., Eric Stoltz şi Jason Alexander.

A recunoscut că, dacă nu are nevoie de bani, nu lucrează. „N-am nici o problemă să spun: Uite, atâtia bani îmi trebuie ca să- mi plătesc facturile pe 6 luni. Daca îmi dai banii ăştia, facem filmul!”