Jennifer Lawrence, pe primul loc, în topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări în 2014

Redacția / 02.01.2015, 07:00
Jennifer Lawrence, pe primul loc, în topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări în 2014
Jennifer Lawrence ocupă primul loc în topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări în 2014, potrivit unui clasament anual realizat de editorii revistei Forbes.
Actriţa americană, în vârstă de 24 de ani, a apărut în două dintre filmele cu încasări considerabile în acest an – „Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay Part 1” şi „X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past”, care au generat împreună venituri de 1,4 miliarde de dolari pe plan mondial, potrivit Mediafax.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
În februarie 2015, Jennifer Lawrence va putea fi văzută pe marile ecrane în Statele Unite ale Americii în filmul „Serena”, în care actriţa joacă din nou alături de Bradley Cooper, colegul ei de pe afişul peliculei „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”. Pentru evoluţia ei din acel film, artista americană a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”. De asemenea, Jennifer Lawrence a avut succes şi în topul US Billboard cu piesa „The Hanging Tree”, un cântec inclus pe coloana sonoră a filmului „Jocurile foamei: Revolta – Partea I”, care a ajuns până pe locul al 12-lea în prestigiosul top muzical american.
 
Actorul Chriss Pratt, starul filmului „Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy”, ocupă locul al doilea, întrucât filmele sale au generat venituri totale de 1,2 miliarde de dolari. Lungmetrajul „Gardienii galaxiei”, inspirat din universul benzilor desenate Marvel, a fost filmul cu cele mai mari încasări din Statele Unite ale Americii şi a obţinut venituri totale de 772 milioane de dolari pe plan mondial. Chriss Pratt s-a remarcat şi în animaţia „Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, o altă surpriză plăcută în box office-ul mondial al acestui an. Starul american va putea fi văzut în al patrulea film din franciza „Jurassic Park”, care va fi lansat pe marile ecrane pe 12 iunie 2015.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Scarlett Johanssen completează podiumului, clasându-se pe locul al treilea, cu încasări totale de 1,18 miliarde de dolari aduse de trei pelicule de succes în 2014: „Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier”, „Lucy” şi „Pe sub piele/ Under the Skin”.