Jeremy Clarkson sparge barierele vitezei

De: Mioara Tronaru / 06.08.2013, 08:00
Jeremy Clarkson sparge barierele vitezei
BBC Knowledge va difuza, începând de marţi, 6 august, de la ora 22.00, emisiunea ”Viteză”, prezentată de Jeremy Clarkson, binecunoscut din serialul de succes Top Gear, produs de BBC.

De această dată, Jeremy călătoreşte în jurul lumii pentru a întâlni şoferi în deşert, schiori de viteză, piloţi de teste, paraşutişti şi astronauţi, dar şi eroi consacraţi ai vitezei, cum ar fi Michael Schumacher, Chuck Yeager sau Richard Noble.

Indiferent dacă se deplasează cu o maşină supersonică sau dacă navighează cu 400 km/oră într-o barcă, oamenii, împinşi de adrenalină, vor să ajungă la înălţimi şi viteze din ce în ce mai mari. Dar, de ce se străduiesc mereu unii oameni să depăşeasă limitele propriilor corpuri şi ale maşinilor lor incredibile? Cei mai mulţi dintre noi îşi iau doza de adrenalină dintr-o tură într-un montagne russe, dar există şi alţii care par a fi născuţi cu o nevoie de viteză ce nu poate fi satisfăcută de provocările de zi cu zi. În cadrul acestei emisiuni, veţi întâlni bărbaţi şi femei care ajung dincolo de limitele aptitudinilor umane. Sunt aceştia superoameni sau superinstruiţi?

În ultimii 100 de ani, omenirea a învins mai multe bariere ale vitezei decât în orice alt moment din istorie. Acest film urmăreşte dezvoltarea unor maşini de viteză incredibile, cum nu s-au văzut vreodată şi descoperă cum au fost învinse barierele din trecut. Veţi întâlni oameni care au bătut atât recorduri vechi, cât şi noi, precum şi oameni care sunt pregătiţi să rişte totul pentru a deveni numărul unu.