„Jocul vieţii şi al morţii”

Redacția / 26.03.2015, 15:32
„Jocul vieţii şi al morţii”

Marţi, 31 Martie 2015, ora 19:00
Teatrul de pe Lipscani, Sala Mare, Bucureşti


„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” reprezintă lumea după Apocalipsă. Pustiul este desăvârşit şi singurătatea supravieţuitorilor, absolută. De aici, poate efectul mitologic al dramei şi rezonanţa ei filozofică. Parabola porneşte de la legendă biblică a fratricidului filtrată prin viziunea lui Dostoievski şi extinsă asupra relaţiilor dintre tată şi fiii săi.

Tatăl are bufoneria tragică a lui Feodor Karamazov, iar Cain şi Abel nu sunt doar copii ale personajelor biblice, ci - pe dublă filieră - prelucrări ale personajelor Dmitri şi Alioşa din Fraţii Karamazov. Evident, Cain şi Abel au devenit arhetipuri reprezentând în această calitate binele şi răul, frumosul-urâtul, în fine, apolinicul-dionisiacul în termenii lui Lucian Blaga. Lovinescu nu modifică datele mitului biblic.

Distribuţie:

Horaţiu Mălăele
Pavel Ulici / Bogdan Mălăele
Mihai Stănescu / Lari Giorgescu
Crina Semciuc / Ada Condeescu
Mircea Constantinescu

Regia: Horaţiu Mălăele
Scenografia: Maria Miu
Muzica: Răzvan Diaconu


Preţ bilet :

Categoria 1 - 70 lei
Categoria 2 - 60 lei


Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani, nr. 53) de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00 şi online pe www.bilete.ro

"Detalii la: 0734.000.236 şi 0735.146.903"

După începerea reprezentaţiei, accesul în sală este interzis.

Biletele comandate pe www.bilete.ro se vor achita/ridica până luni 30 martie 2015 ora 14.00 După această oră/data, nicio comandă de biletele www.bilete.ro neridicata/neachitata nu mai este valabilă

Cu o zi înaintea spectacolului, biletele se pot procura NUMAI de la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (str. Lipscani nr. 53).