John Malkovich, decorat de primăria din Lisabona cu medalia de merit

De: Nicoleta Nicolae / 01.11.2014, 10:00
John Malkovich, decorat de primăria din Lisabona cu medalia de merit
Primăria Lisabonei a anunţat că îl va decora pe cineastul american John Malkovich cu medalia de merit, ca o recompensă pentru "pasiunea sa" pentru capitala portugheză, ilustrată în opera sa cinematografică.

Conform Mediafax, actorul american John Malkovich este un „purtător de cuvânt internaţional” al „geografiei, climei, arhitecturii şi diversităţii culturale” ale Lisabonei, potrivit unei rezoluţii adoptate în unanimitate de aleşii locali din capitala Portugaliei.

„Prin angajamentul său faţă de cinematografia portugheză, John Malkovich are o relaţie afectivă cu Lisabona şi cu Portugalia”, spune municipalitatea din Lisabona.

Cariera actorului american, care a jucat în pelicula „Legături periculoase/ Dangerous Liaisons”, din 1988, a fost marcată de realizarea mai multor filme în Portugalia, cu precădere în Lisabona, unde este, de altfel, coproprietar al unui club de dans foarte popular şi al unui restaurant de lux.

Malkovich a jucat în mai multe filme ale regizorului portughez Manoel de Oliveira, printre care se numără „The Convent”, „Mă întorc acasă” şi „Un film vorbit”.