Jojo recomandă o tocăniţă de miel. Iată reţeta!

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2014, 09:00
Jojo recomandă o tocăniţă de miel. Iată reţeta!
Pentru masa de Paşte, Cătălina Grama (Jojo), fostă participantă la emisiunea Masterchef, ne recomandă tocăniţa de miel, o delicioasă reţetă tradiţională pe care a gătit-o în bucătăria ei.

„Îmi place tare mult să încerc reţete şi metode de preparare cât mai diferite, aşa că am gătit tocăniţă de miel în compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune Oursson”, mărturiseşte Jojo.

Ingrediente

O pulpă de miel, 150 g ceapă verde, 150 ml vin alb, 5 căţei de usturoi, 50 g sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi, 1 legătură de ierburi proaspete: pătrunjel, coriandru, tarhon, 1 g boia, 10 g sare.


Mod de preparare

Se taie mielul în bucăţi de câte 50 g fiecare. Se mărunţesc ceapa verde şi ierburile. Se taie căţeii de usturoi în jumătăţi. Se face sosul de usturoi: o capăţâna de usturoi mărunţită, ulei de măsline, sare şi zeama de la o jumătate de lămâie mixate.
Se pune în vasul de gătit un strat de cubuleţe de carne, se condimentează cu sare, se adaugă puţin usturoi şi ierburi. Se pun straturi alternative de carne şi verdeaţă. Se toarnă sosul de usturoi şi vinul peste carne dupa care se adaugă boia. Se prepară în modul STEW/ Tocana, timpul de preparare – 1oră si 30 de minute.

Recomandarea lui Jojo: „Tocăniţa de miel se poate servi şi cu o garnitură de orez sau cartofi copţi, pentru că şi acestea se prepară rapid la multicookerul Oursson şi au un gust delicios”.

Foto: www.catalinagrama.com/blog