Joseph Gordon-Levitt – biografie, informaţii, poze

Redacția / 18.02.2014, 13:09
Joseph Gordon-Levitt – biografie, informaţii, poze
Joseph Leonard Gordon-Levitt este un actor american, care a jucat în filme precum “Latter Days” şi “10 lucruri nu-mi plac la tine”, dar şi în serialul “A treia planetă de la soare”.

Gordon-Levitt s-a născut în Los Angeles, California şi a crescut în cartierul Sherman Oaks. Tatăl său a fost director de ştiri pentru postul de radio Pacifica Radio. Bunicul său, Michael Gordon, a fost regizor de film la Hollywood între anii 1940 şi 1970, fiind cunoscut pentru filmul “Pillow Talk”. Gordon-Levitt a avut un frate, Dan, care era fotograf, născut în anul 1974 şi decedat în octombrie 2010.
Gordon-Levitt s-a alăturat unui grup de teatru muzical la vârsta de patru ani, jucând rolul unei sperietoare, într-o producţie de “Vrăjitorul din Oz”. Ulterior el a fost abordat de către un agent şi a început să apară la televizor şi în reclame pentru untul de arahide Sunny Jim, Cocoa Puffs, Pop-Tarts şi încălţămintea Kinney Shoes.
Până să ajungă la şase ani deja apăruse în mai multe filme pentru televiziune. În 1996, Gordon-Levitt a început să joace rolul lui Tommy Solomon, în sitcom-ul “3rd Rock from the Sun” rolul pentru care este cel mai bine cunoscut. În timpul anilor 1990, el a fost adesea prezentat in reviste pentru adolescenţi, însă a spus că în această perioadă de timp, nu se bucura să fie recunoscut în public, precizând că urăşte celebritatea. Gordon-Levitt a jucat în 1999 în “10 Things I Hate About You“, o adaptare modernă a lui Shakespeare, “Îmblânzirea scorpiei“. În 2000, a început să studieze la Columbia University. A studiat şi istoria, literatura şi poezia franceză la General Studies. A devenit un absolut francofil şi un vorbitor de limbă franceză. El a spus ca mutarea "forţată" la New York l-a ajutat să se dezvolte ca persoană. Filmul ce a apărut în 2001, “Maniac“, a fost filmat într-un spital de boli mintale; “Mysterious Skin“,“Brick“, film în care a obţinut rolul principal, Brendan Frye, un tânăr ce devine implicat într-o afacere cu droguri, în timp ce investighează o crimă. Cel din urmă este destul de apreciat de către critici, care afirmă faptul că Gordon-Levitt a jucat rolul perfect. Următorul său rol a fost cel din “The Lookout“, unde l-a jucat pe Chris Pratt, un portar implicat într-un jaf bancar şi care a fost lansat pe data de 30 martie 2007. Şi de această dată, Gordon-Levitt a primit laude pentru minunata performanţă. Un alt film ce a avut succes a fost “(500) Days of Summer“, jucând un rol principal alături de Zooey Deschanel, o versiune a anului 2009 cu privire la desconstrucţia unei relaţii. A jucat mai târziu pe ticălosul Cobra Commander, “G.I. Joe: The Rise of Cobra“ . Pe 21 noiembrie el a găzduit Saturday Night Live în 2010, în locul lui James Franco, apoi a jucat alături de Leonardo DiCaprio în filmul de succes “Inception“. În 2011 a început filmările la “The Dark Knight Rises“, în care joacă rolul lui John Blake, iar Steven Spielberg l-a ales pentru a juca rolul lui Robert Todd Lincoln în filmul “Lincoln“.