Julia Jianu găteşte cu flăcări!

26 04. 2015, 09:00

„Îmi place să fac show atât pe scenă, cât şi în bucătărie. Tocmai de aceea, gătesc flambat, sau cu flăcări, cum spun eu. Asta spre încântarea prietenilor şi a soţului, care văd reprezentaţiile mele culinare ca fiind adevarate spectacole”, povesteste Julia.

Artista ne-a dezvăluit ingredientele reţetei preferate:

„Muschiul de vită flambat este o reţetă pe care am învăţat-o la restaurantul meu favorit, La Mia Musica. Preparatul este un deliciu, iar ca şi garnitură, acesta se serveşte alături de un sote de broccoli. Ingredientele pentru această reţetă sunt: 250 gr carne de vita, o portocală, câteva frunze de mentă, cimbru, oregano, 50 ml de coniac, ulei de măsline, 150 gr de broccoli, sare şi piper dupa gust”, a adăugat cântăreaţa.

Julia ne-a povesti cum prepară ea muşchiul de vită în flăcări:

„Ca şi modalitate de pregătire, muşchiul de vită Mia Musica: se sotează broccoli în unt, iar separat muschiul va fi tăiat în trei medalioane. Apoi, carnea se prepară în tigaia încinsă cu ulei şi se ţine cate doua minute pe fiecare parte. La final se adauga peste muschi condimentele, sucul de portocale si coniacul. Apoi se flambeaza carnea in acest mix pentru aproximativ 1-2 minute, pana cand se evapora alcoolul. Pentru amatorii de senzatii tari, sa stiti ca tigaia va fi pentru cateva secunde in flacari! Asta face ca preparatul rezultat sa fie atat de delicios! Sper sa incercati si voi acasa aceasta reteta”, a mai adaugat Julia Jianu.