Juraţii Hell’s Kitchen, reţete de 1 mai

De: Nicoleta Nicolae / 01.05.2015, 08:00
Juraţii Hell's Kitchen, reţete de 1 mai
Cei trei Chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, vin cu alternative sănătoase care să înlocuiască perfect grătarul de 1 mai.

Mici suculenţi, mici cu pâine prăjită, scăricică cu bere, iepure fript sau kebab picant? Juraţii Hell’s Kitchen ne dau câteva idei pentru masa de 1 Mai muncitoresc.

“Dacă ar fi să renunţ la micii pentru grătar, i-aş înlocui cu scăricică. Pentru că este la fel de bună cu bere cum sunt micii”, ne-a declarat Chef Florin Dumitrescu. Prospătul tătic ne recomandă şi o reţetă de salată care să completeze cu succes grătarul de 1 mai: “Frunze de spanac şi busuioc, cu crutoane şi dressing de citrice. Simplu şi foarte gustos!”.

Cătălin Scărlătescu preferă oricând în locul micilor un iepure. “Sau aş face o specie de mici care să semene cu kepabul, să fie mai picanţi”, spune el. Cât priveşte granitura, iată ce recomandă celebrul bucătar. “O salată foarte, foarte, foarte lihght doar cu salată verde, roşii şi castraveţi. Nimic mai mult, nici măcar ceapă”.

Chef Sorin Bontea vine cu o recomandare pentru cine nu mănâncă mici. „ Salată verde mixtă, oţet balsamic, piept de pui la grătar, ulei de măsline, roşii cherry, smântână, sare şi piper”, spune el.