“Jurnalele vampirilor”, în premieră, la PRO Cinema

De: Mioara Tronaru / 27.10.2013, 09:00
“Jurnalele vampirilor”, în premieră, la PRO Cinema
Elena Gilbert, Ştefan şi Damon Salvatore – numele acestor personaje sunt binecunoscute şi îndrăgite de adolescenţii din întreaga lume, iar povestea lor a devenit una dintre cele mai de succes de pe tot globul. “Jurnalele vampirilor” / “Vampire Diaries”, serialul fenomen care a creat dependenţă în rândul tinerilor de pe toate continentele, va fi difuzat, din 1 noiembrie, în premieră, la PRO Cinema, de luni până vineri, de la miezul nopţii.

Realizat după seria de cărţi cu acelaşi nume semnate de L.J. Smith, serialul “Jurnalele vampirilor” este creat de Kevin Williamson şi Julie Plec. Iniţial, Kevin Williamson nu a avut un interes prea mare pentru acest proiect, pentru că scenariul nu i se părea prea ofertant. Însă la insisţentele lui Plec, Williamson a fost de acord să citească romanele. “Mi-am dat seama că este de fapt vorba despre un oraş, despre poveştile lui ascunse şi ceea ce reuşeşte să iasă la suprafaţă”, spune acesta. Astfel, Williamson a decis să se focuseze mai mult pe povestea oraşului Mystic Falls decât pe cea a liceului.

Este prima zi de şcoală a Elenei (Nina Dobrev), la liceul din Mystic Falls, după ce a trecut prin tragedia care a lăsat-o fără părinţi. Împreună cu mătuşa ei, Jenna, Elena încearcă să aibă grijă de Jeremy, fratele ei şi singura rudă pe care-o mai are. Prima zi de şcoală pare destul de dificilă, însă asta doar până când Elena îl întâlneşte pe Ştefan (Paul Wesley), un băiat misterios, care înţelege perfect tragedia Elenei. Însă ceea ce nu ştie Elena despre el este că Ştefan este vampir şi că îşi stăpâneşte cu greu instinctele când este în preajma ei. Pe măsură ce relaţia dintre ei devine din ce în ce mai apropiată, Damon, fratele diabolic al lui Ştefan, intră în joc hotărât să o cucerească la rândul lui pe Elena. Asemănarea acesteia cu marea dragoste a lui Ştefan, Katherine Pierce, femeie pe care a iubit-o mai mult de un veac, nu este întâmplătoare: Elena chiar este o descendentă a acesteia. Între Damon şi Ştefan se declanşează un război pentru inima Elenei în care victime vor fi şi mulţi nevinovaţi.

“Vampirii sunt hot!”, crede Ian Somerhalder, actorul care interpretează rolul lui Damon. “E foarte amuzant să joci rolul unui vampir. Ai 200 de ani, însă poţi să zbori şi să devorezi fete frumoase!”, mai spune acesta.

Două premii People’s Choice, pentru cel mai popular serial şi nenumărate Teen Choice au intrat în palmaresul “Jurnalelor vampirilor”.