Kal Penn caută înlocuitor pentru Steve Jobs

De: Mioara Tronaru / 06.09.2013, 17:00
Kal Penn caută înlocuitor pentru Steve Jobs
Din 6 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe Discovery Channel puteţi urmări ”Ingineri în competiţie”. Programul, prezentat de actorul şi producătorul Kal Penn, include proiecte inginereşti aparent imposibile, pentru care concurenţii trebuie să găsească soluţii în fiecare săptămână.

Există nenumărate programe TV care îşi propun să caute următorul mare cântăreţ, dansator, chef, designer de modă sau om de afaceri, însă nimeni nu a mai realizat vreodată un asemenea program. Concurenţii vor avea la dispoziţie doar 30 de minute în care să găsească o soluţie, făcând apel numai la propriul intelect pentru a rezolva sarcini extreme de dificile. Juriul format din experţi va stabili care este cel mai bun proiect în funcţie de concept şi design şi va selecta doi căpitani, care vor conduce echipele în executarea proiectelor. Echipa cu cel mai bun proiect va fi în siguranţă, dar învinşii trebuie să apară în faţa juriului care va stabili ce membru al echipei respective urmează să fie eliminat. Camerele de filmare nu surprind doar tensiunea şi presiunea din atelierul de lucru, ci pătrund şi în zona specială unde locuiesc toţi concurenţii pe durata competiţiei, dezvăluind obiceiuri şi particularităţi ale fiecăruia dintre ei. Câştigătorul competiţiei va primi suma de 50.000 de dolari şi un contract de un an cu WET, o companie lider în industrie care a creat câteva dintre cele mai inovatoare proiecte pe bază de apă din lume, printre care şi celebrele fântâni ale Hotelului Bellagio din Las Vegas.

Programul ”Ingineri în competiţie” este produs de Pilgrim Studios pentru Discovery. Din partea Pilgrim, Craig Piligian şi Mark Fuller, CEO al WET, sunt producătorii executivi. Kal Penn este şi producător al acestei serii.

„După moartea lui Steve Jobs, cred că ne-am întrebat cu toţii care va fi viitorul inovaţiilor în America şi cine este următoarea minte luminată din lumea tehnologiei care va avea un impact profund asupra vieţilor noastre. Programul îşi propune să îl găsească pe acest om şi să dezvăluie în acelaşi timp nivelul de inovaţie existent în comunitatea noastră ştiinţifică”, a declarat Nancy Daniels, Executive Vice President of Production and Development pentru Discovery Channel.

 

Kal Penn

Kal Penn este un actor şi producător consacrat. Palmaresul lui include filme precum “Harold & Kumar Go to White Castle”, “Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay”, „The Namesake”, “Van Wilder”, “The Rise of Taj”, “A Lot Like Love”, “Superman Returns”. Cunoscut pentru rolul tânărului doctor Lawrence Kutner din serialul TV “Dr. House,” Penn a avut un rol recurent şi în sezonul al şaselea din “24”, precum şi apariţii episodice într-un alt serial foarte cunoscut, “Lege şi ordine: Brigada specială”.

Născut şi crescut în New Jersey, Penn a absolvit cursurile de Artă Dramatică din cadrul Liceului Freehold Regional, a studiat la Governor’s School for the Arts şi a obţinut o diplomă acordată de prestigioasa Şcoală de Teatru, Film şi Televiziune din cadrul UCLA.

După o perioadă de pauză de 2 ani, în care a lucrat ca Director Asociat al Biroului de Implicare Publică de la Casa Albă, Penn şi-a reluat recent cariera actoricească. În perioada petrecută la Casa Albă a avut numeroase atribuţii, printre care şi pe cea de persoană de legătură a Preşedintelui Obama cu comunităţile din lumea artelor, tinerii americani şi americanii de origine asiatică & din Insulele Pacificului. De asemenea, Penn a predat cursuri de Cinema, Sociologie şi Studii Asiatico-Americane în cadrul Universităţii Pennsylvania. În prezent, îşi continuă studiile la Universitatea Stanford pentru a obţine un Certificat de Absolvire a cursurilor de Securitate Internaţională.