Keira Knightley este Ducesa

De: Cătălina Matei / 19.03.2016, 00:00
Keira Knightley este Ducesa

Lady Georgiana Spencer (stră-stră-stră- strămătuşa Dianei, Prinţesă de Walles) - Ducesa de Devonshire (Keira Knightley) - avea privilegiul de a fi frumoasă, stilată şi adorată de public. Dacă frumuseţea şi charisma ei i-au garantat faima, un lucru pare să-i fi scăpat de fiecare dată: norocul în dragoste.

În spatele faţadei sale frivol-aristocratice se ascunde o femeie inteligentă şi vulnerabilă, captivă într-o căsnicie nefericită alături de Duce (Ralph Fiennes), unul dintre cei mai bogaţi oameni din Anglia. Frustrată de restricţiile cu care trebuia să se confrunte ca femeie şi reprezentantă a unei clase sociale înalte, Ducesa Georgiana decide să se răzvrătească. Un prim pas în lupta împotriva nefericirii a fost făcut în momentul în care a decis să se aventureze într-o relaţie amoroasă cu frumoasa Lady "Bess" Foster (Hayley Atwell). Pentru că lucrul acesta nu ar fi fost posibil decât cu acordul Ducelui, reşedinţa familiei avea să se transforme în curând în adăpostul perfect pentru un controversat menage-a-trois.

Rebeliunea Georgianei nu s-a oprit aici, ba mai mult, s-a extins ulterior şi în sfera publică, unde a reuşit să spulbere convenţiile, devenind un susţinător înfocat al campaniei liberalilor. În timpul demersurilor sale politice, Georgiana s-a îndrăgostit de Earl Grey (Dominic Cooper), viitorul Prim Ministru al Angliei, descoperind pentru prima dată în viaţă dragostea adevărată.

Durata: 110 min