Kevin Spacey, personaj negativ în noua versiune a jocului video „Call of Duty”

De: Carmen Ulian / 04.11.2014, 08:49
Kevin Spacey, personaj negativ în noua versiune a jocului video
Actorul american interpretează rolul unui mercenar malefic ce luptă cu batalioane de soldaţi ai viitorului în noua versiune a jocului video "Call of Duty".

Potrivit Mediafax, noua versiune a jocului, care face parte dintr-o franciză ce valorează câteva miliarde de dolari, este lansată de compania Activision.

Pentru noul joc, intitulat „Call of Duty: Advance Warfare”, studiourile Sledgehammer au adaptat grafica acestui produs video la noile capacităţi oferite de consolele de joc de ultimă generaţie PlayStation 4 şi Xbox One.

„Am avut o abordare cu adevărat diferită”, afirmă directorul general al Activision, Eric Hirshberg. „De această dată, am adaptat formula de joc şi am orientat-o spre direcţii diferite”, a adăugat el.

Foto: Hepta

Studiourile Sledgehammer au modificat mecanica jocului, înzestrându-i pe soldaţi cu „uniforme cu exoschelete”, care le oferă acestora o serie de super-puteri.

De asemenea, o nouă intrigă a fost creată, ca şi un nou personaj central, întruchipat de celebrul actor hollywoodian Kevin Spacey.

Mişcările şi expresiile lui Kevin Spacey au fost captate graţie unui proces computerizat special, pentru a crea o versiune virtuală foarte realistă a starului, care îl interpretează în acest joc video pe Jonathan Irons, un mercenar malefic ce vrea să conducă lumea.

„A fost foarte amuzant să lucrez cu o echipă întreagă de programatori şi să îl interpretez pe Jonathan Irons”, a declarat Kevin Spacey într-un comunicat. „Tehnologia utilizată este cu adevărat remarcabilă şi diferită de absolut tot ceea ce am făcut până în prezent. Abia aştept să văd cum va arăta noul joc”, a adăugat actorul.

Acţiunea se derulează în anul 2054, când Atlas, o puternică firmă paramilitară privată, condusă de personajul interpretat de Kevin Spacey, încearcă să înlăture de la putere guvernul american. Mânat de ură şi de setea de răzbunare care îl macină după moartea fiului său, Jonathan Irons devine obsedat de putere şi dispus să distrugă întreaga lume.

Utilizatorii jocului îşi asumă rolul soldaţilor care sunt înzestraţi cu diverse capacităţi de luptă.

Noul joc va fi comercializat începând de marţi, cu preţul de 60 de dolari, şi cu versiuni speciale pentru cele mai recente console lansate de Sony şi Microsoft, dar şi pentru computerele care funcţionează cu sistemul de operare Windows. Utilizatorii care au comandat jocul în avanpremieră fac deja cozi mari în faţa magazinelor din oraşul australian Sydney.

„În fiecare an, lansarea «Call of Duty» reprezintă mai mult decât lansarea unui produs nou; este un eveniment cultural care reuneşte milioane de persoane în lumea întreagă”, a declarat directorul comercial al grupului Activision, Tim Ellis.

Jocul „Call of Duty” s-a vândut în peste 100 milioane de unităţi de la lansarea primei sale versiuni, la sfârşitul anului 2003.

Versiunile acestei francize video s-au inspirat de-a lungul anilor şi din diverse personaje istorice.

Jocul a folosit deja imaginea dictatorului cubanez Fidel Castro, a fostului preşedinte american John F. Kennedy şi a dictatorului panamez Manuel Noriega.