Kevin Spacey s-a întors pe platourile de filmare, la patru ani de la scandalul sexual care i-a afectat cariera

De: Ana Obretin / 24.05.2021, 09:49
Kevin Spacey s-a întors pe platourile de filmare, la patru ani de la scandalul sexual care i-a afectat cariera

Kevin Spacey se întoarce pe platourile de filmare la patru ani după scandalul sexual în care a fost implicat și care i-a afectat grav cariera. Din 2017, Spacey s-a confruntat cu numeroase acuzații de agresiune sexuală aduse de mai mulți bărbați.

Actorul căzut în dizgrație nu va juca într-un film produs la Hollywood, ci în Italia. Pelicula „L’uomo Che Disegno Dio” va fi regizată de faimosul actor italian devenit regizor Franco Nero, cunoscut, printre altele, pentru rolul principal din western-ul spaghetti „Django” (1966), de Sergio Corbucci.

Potrivit ABC News, filmul spune povestea unui artist orb ce are abilitatea dată de Dumnezeu de a desena portrete doar ascultându-și vocea și care apoi devine vedetă TV. Unilad scrie că Spacey va juca rolul unui detectiv care îl investighează pe artist, „acuzat pe nedrept de abuz sexual”. Din distribuție mai face parte soția lui Nero, actrița Vanessa Redgrave. 

„Sunt foarte fericit că Spacey a acceptat să participe la filmul meu”, a spus Franco Nero. „Îl consider un mare actor și abia aștept să încep filmările”, a mai spus acesta.

Cel mai recent rol jucat de Kevin Spacey este cel din serialul Netflix „House of Cards„, din care a fost concediat în urmă cu patru ani, imediat după izbucnirea scandalului. Producătorii au regândit total ultimul sezon al seriei, iar personajul jucat de Robin Wright a devenit cel principal.

Spacey, premiat cu două Oscaruri, a fost, între timp, trimis în judecată pentru o parte dintre presupusele agresiuni sexuale. În 2019 a scăpat de un proces care i-a fost intentat și în care a pledat nevinovat după ce reclamantul, un tânăr din Massachusetts, a renunțat la acuzațiile de agresiune sexuală. Un alt proces a fost închis după ce presupusa victimă, un maseur, a murit. Un proces i-a fost intentat și anul trecut, însă reclamantul, care l-a acuzat pe Spacey că l-a agresat sexual pe când avea 14 ani, a refuzat să își facă publică identitatea, motiv pentru care un judecător a respins acțiunea în instanță. 

De la izbucnirea scandalului, Spacey a apărut rareori în public, iar, când a făcut-o, a fost prin intermediul unor filmulețe bizare. În 2019, a publicat în ajunul Căciunului un mesaj video în care apărea în rolul jucat în „House of Cards”, cel al președintelui american Frank Underwood, și le sugera fanilor „să omoare oameni cu bunătate”. Iar, anul trecut, le-a spus oamenilor aflați în suferință că „nu sunt singuri”.

CITEȘTE ȘI: Kevin Spacey face documentare despre foşti preşedinţi ai SUA

Kevin Spacey ne învaţă să compunem scrisori! Actorul va scrie o carte

Kevin Spacey le da lecții de buna purtare celor care merg la teatru

Foto: Profimedia Images