Kids on the Moon

Redacția / 12.03.2015, 12:04
Kids on the Moon

În perioada 6 - 30 martie, mall Promenada găzduieşte evenimentul Kids on the Moon, cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spaţiului cosmic - dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani.

Expoziţia interactivă reprezintă o oportunitate inedită pentru cei mici de a învăţa noţiunile de bază în astronomie în cadrul unui curs interactiv de 45 de minute, dar şi de a descoperi tainele călătoriilor în cosmos în calitate de astronauţi echipaţi pentru o misiune în spaţiu.Pe parcursul lecţiei interactive, copiii vor fi supravegheaţi de mentori care le vor dezvălui misterel e universului, iar la finalul călătoriei vor primi Certificat de Astronaut.  

Expoziţia cuprinde trei secţiuni:
 
Zona culturală - Aici copiii vor învăţa cine a fost primul om care a pus piciorul pe solul lunar, în ce an a făcut acest lucru şi numele navei sale spaţiale, prin intermediul unor fotografii şi al unei replici a costumului spaţial al lui Neil Armstrong pe care l-a purtat în cadrul cuceririi spaţiului.

Zona pământească - Este „punctul central” al evenimentului. Locul în care toate au un început şi un sfârşit. Cei mici vor participa la o expozţie de fotografii cu spaţiul şi vor interaţiona cu un monitor care oferă informaţii interesante despre Cosmos.

Zona lunară - Aceasta este partea aşteptată cu nerăbdare de către copii, cea în care au voie să poarte o cască spaţială şi să „pună piciorul pe sol lunar”. În modulul lunar, vor sări, se vor juca, se vor distra, vor visa, îşi vor pune imaginaţia la lucru... În acest loc, scopul faptic este de a se distra la maxim.Pe parcursul experienţei unice, cei mici vor descoperi planetele sistemului solar, se vor distra în locul special amenajat pentru joacă şi vor participa la o expoziţie de costume de astronauţi pentru adulţi.

Pe lângă modulul interactiv, expoziţia le oferă copiilor şi posibilitatea de a învăţa sistemul solar şi de a descoperi cum funcţionează un telescop spaţial. Imaginile din cadrul expoziţiei Kids on the Moon sunt fotografii oficiale împrumutate de ESA (Agenţia Spaţială Europeană) şi NASA.

În plus, fotografiile astonauţilor celebri precum: Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn şi Alexander Poleschuk sunt cu semnătura celor care au transformat explorarea spaţiului într-un obiectiv al întregii omeniri.

Un tur interactiv se organizează pentru minim 15 copii, în baza unui bilet în valoare de 10 lei, achiziţionat din Mall Promenada.

Programul de acces este următorul:

Luni - Vineri - între 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00
Sâmbătă - Duminică - între 12:00 - 20:00


Accesul la expoziţie se face exclusiv prin rezervare la biroul Info Point din Promenada, parter:

Adresa de e-mail: info@promenada.ro
Telefon: 0730 246 246

Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii se aplică un discount de 10%.

Mai multe detalii despre eveniment, pe promenada.ro sau pe Facebook, la Promenadaro