Kristen Stewart va juca rolul principal într-un remake al filmului „1984”

Redacția / 21.01.2014, 08:00
Kristen Stewart va juca rolul principal într-un remake al filmului „1984”
Actriţa americană Kristen Stewart, protagonista francizei "Amurg/ Twilight", va interpreta rolul principal în "Equals", un remake futurist şi romantic al filmului "1984" inspirat din romanul omonim scris de George Orwell.

Actriţa americană, în vârstă de 23 de ani, va juca în acest lungmetraj alături de actorul britanic Nicholas Hoult.

„Sunt îngrozită de acest film. Deşi este un film cu un concept de bază realist, este incredibil de ambiţios. În «Equals», lucrurile merg rău, pentru că nu poţi să negi umanitatea din fiecare dintre noi. Este povestea cea mai devastatoare”, a spus Kristen Stewart.

Scris de Nathan Parker, „Equals” este primul lungmetraj regizat de Drake Doremus fără ca el să scrie scenariul.

Drake Doremus a dezvăluit presei americane că actriţa Jennifer Lawrence, care are o relaţie cu Nicholas Hoult, a citit şi ea scenariul scris de Nathan Parker şi ar putea juca în noul film.

Nicholas Hoult a încheiat de curând filmările de la thrillerul australian postapocaliptic „Mad Max, Fury Road”, care este regizat, produs şi scris de George Miller. Acest film în care Tom Hardy joacă rolul Mad Max va fi lansat în mai 2015.

Acţiunea celebrului roman „1984” este plasată într-o societate distopică, în care se instalează o stare de paranoia generalizată. Propaganda, supravegherea, controlul minţii şi cultul personalităţii, concepte întâlnite în state totalitariste precum Germania nazistă şi Uniunea Sovietică stalinistă, au atins culmi de neegalat în acest roman scris în 1948 şi publicat în 1949.

Romanul prezintă viaţa personajului Winston Smith, care, deşi lucrează pentru o agenţie guvernamentală denumită Ministry of Truth (Ministerul Adevărului), se lasă cuprins, în secret, de dorinţa unei rebeliuni (ca şi de dorinţa unei aventuri amoroase interzise). Ideile prezentate în roman au căpătat, de-a lungul anilor, o influenţă considerabilă în domeniul politicii şi al artei, iar numele autorului este folosit adeseori cu valoare de adjectiv (orwellian).

Foto Hepta