Kyra Kyralina în peste 35 de cinematografe din România!

Apropo.ro / 08.09.2014, 08:00
Kyra Kyralina în peste 35 de cinematografe din România!
Castel Film a lansat joi seara la Cinema Pro din capitală cea mai recentă ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, Kyra Kyralina.
Evenimentul a avut loc la Cinema Pro, în prezenţa echipei filmului, actorilor dar şi a unor personalităţi importante din industria cinematografica si showbiz, printre care amintim: Virgil Ianţu, Irina Margareta Nistor, Ioana Blaj, Călin Popescu Tăriceanu, Cristina Iacob.
 
Foto: PR
 
Kyra Kyralina va rula în peste 35 de cinematografe din 21 de oraşe: Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Brăila, Constanţa, Braşov, Tulcea, Arad, Oradea, Craiova, Tg Jiu, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Mediaş, Vaslui, Piteşti, Satu Mare, Tg Mureş, Piatra Neamţ şi Iaşi.
 
În primul week-end, Kyra Kyralina a avut proiecţii speciale în cadrul Festivalului Filmul de Piatra de la Piatra Neamţ, dar şi la Odobeşti, Adjud şi Focşani. 
 
Foto: PR
 
Filmul, în regia lui Dan Piţa, spune povestea unei frumoase şi misterioase femei care, alături de mama ei, ajunge să îşi vândă farmecele bărbaţilor. Ecranizarea, care are o aură orientală, aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în 1001 nopţi. 
Din distribuţie fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Ştefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu.Imaginea a fost realizată de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu, costumele sunt semnate de Oana Păunescu.
 
Personalitate marcantă a cinematografiei româneşti şi a Generaţiei 70, Dan Piţa a impus o stilistică originală încă de la debutul său (scurtmetrajul “Viaţa în roz”, 1970). Alături de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc şi Alexandru Tatos, Dan Piţa a fost un adept al minimalismului şi neorealismului, linie preluată apoi de regizorii Noului Val Românesc.” Concurs” (1982), “Faleze de nisip” (1983) sau segmentele “Nunta de piatră” (1972) şi “Duhul aurului” (1974) sunt doar câteva dintre filmele care l-au consacrat. În 1986, “Pas în doi” primeşte Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de la Berlin, iar 6 ani mai târziu “Hotel de lux” câştigă Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Veneţia.
 
Foto: PR
 
Iulia Cirstea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri printre care Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada şi multe altele, şi a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcată imediat în străinătate, Iulia se bucură de succes în afara României. Rolul Kyralinei reprezintă primul rol amplu în cinema, după apariţia în thrillerul american “Werewolf: The Beast Among Us” (2012). 
 
Foto: PR
 
Actriţă a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat în piesele carageliene şi nu numai prin farmec şi umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combină perfect acel şarm al vremurilor de odinioară cu ieşirile isterice caracteristice personajelor interpretate. După un scurt rol secundar în “Amintiri din Epoca de Aur 1” (omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine în forţă pe ecrane în pasionantul şi controversatul rol al Kyrei.