Laptele – aliment controversat

Apropo.ro / 02.09.2008, 10:30
Laptele - aliment controversat
Unii nutritionisti considera ca daca bem o cana de lapte in fiecare zi, evitam osteoporoza, altii dimpotriva, sustin contrariul.

Unii nutritionisti considera ca daca bem o cana de lapte in fiecare zi, evitam osteoporoza, altii dimpotriva, sustin contrariul, chiar consumul de lapte ar genera aceasta boala!

Referindu-se la lactate, pe baza unor studii de caz, taberele sunt impartite. Unii oamenii de stiinta sustin ca lactatele aduc proteine de calitate in alimentatie si reprezinta o sursa importanta de calciu, vitamina D, B2 si B12. Altii cred ca, din contra, omul nu are nevoie de lapte si branzeturi si ca lipsa consumului acestui aliment nu ar genera osteoporoza. Sunt insa voci care afirma ca produsele lactate pasteurizate in general pot provoca pana si osteoporoza sau aparitia cariilor. Cu alte cuvinte, omenirea a uitat cat de benefica a fost aceasta procedura de sterilizare a laptelui si acum potentiala vina este indreptata asupra ei.

Laptele neprocesat e solutia?

Tot stiintific s-a dat un verdict favorabil in ceea ce priveste consumarea laptelui nefiert, daca vorbim de o sursa sigura sau fierberea laptelui la 62 grade C, jumatate de ora sau 15 minute la 72 grade C. Pe de alta parte, laptele direct de la vaca, bivolita sau capra, neprocesat mecanic si nefiert, este considerat de anumiti oameni de stiinta ca un sprijin al dezvoltarii anticorpilor naturali.

Categoric, numai in conditiile in care acesta a fost muls si manevrat conform normelor de igiena, iar animalul vaccinat si controlat. Bacteriile din laptele crud ar detoxifia organismul. In plus, el calmeaza si ajuta persoanele subnutrite. De asemenea, unele persoane cu probleme de sanatate s-au simtit mai bine dupa ce au inceput sa consume laptele crud in defavoarea celui pasteurizat.

In acelasi timp, US Food & Drug Administration specifica in mod clar ca, oricat de curat a fost recoltat laptele crud, el nu ofera siguranta. De mentionat ca nu exista studii care sa arate ca bacteriile regasite in componenta laptelui crud sunt benefice ori periculoase pentru sanatate.

Citeste mai multe despre Laptele – aliment controversat, pe site-ul Csid!

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Fereste-te de raceli!

Fereste-te de raceli!

Sfarsitul verii si intrarea in sezonul rece, de toamna, anunta si primele simptome ale unor afectiuni ca: infectiile respiratorii, reumatism, ulcer sau insuficienta cardi…

Scaunele incalzite duc la impotenta soferului

Scaunele incalzite duc la impotenta soferului

Conform unor studii recent efectuate, scaunele incalzite ar putea afecta procreerea la barbati. Deci cei care prezinta aspiratii paterne ar trebui sa renunte la aceasta…

Uleiuri esentiale pentru un ten frumos

Uleiuri esentiale pentru un ten frumos

Uleiurile aromatice ajuta la combaterea problemelor tenului.

Tratamente pentru un ten sanatos

Tratamente pentru un ten sanatos

Mastile, ca si cremele sunt destinate unui anumit tip de ten. Este esential sa ne cunoastem tenul pentru a aplica masca corecta.

Jocul zilei

Clipul zilei

Ultimate Defence 2 Car wash
Un joc de strategie de tip tower defence Cuvinte cheie: sexy femeie fata car wash spalatorie masina
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza