Laura şi Ioan au părăsit “MasterChef”

Apropo.ro / 03.04.2013, 09:00
Laura şi Ioan au părăsit “MasterChef”
Aseară, concurenţii au păşit pentru prima oară în bucătăria “MasterChef”, unde s-au confruntat cu prima Cutie a Misterelor, însă juraţii au făcut şi primele eliminări: Laura şi Ioan.

Show-ul a fost încă o dată lider de audienţă, astfel că în minutul de maximă audienţă, 22.27, Pro Tv a înregistrat pe publicul său ţinta un vârf de audienţă de 18,8 puncte de rating şi 37,1 % cota de piaţă. Conform cifrelor furnizate de Kantar Media, emisiunea a fost lider de audienţă pe întreg intervalul de difuzare cu o audienţă medie, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani de 13,9 puncte de rating şi 27,5 % cota de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu numai 6,3 puncte de rating şi 12,4 % cota de piaţă.    

MasterChef

Prima probă a serii i-a adus pe cei 24 de concurenţi în faţa Cutiei Misterelor. Cu teamă şi nerăbdare, aceştia au ridicat cutiile şi au rămas cu ochii cât cepele când au găsit ascunse sub acestea câteva bucăţi de… pâine! Juraţii le-au explicat că la prima probă din bucătărie aceştia nu trebuie să prepare pâine, ci să o folosească drept ingredient principal pentru a găti gustări sofisticate şi originale, care să poată fi mâncate uşor cu mâna. Concurenţii au dat buzna în cămara “MasterChef” pentru a-şi găsi ingredientele de care aveau nevoie.

“Acasă nici nu mănânc pâine”, a mărturisit Nini derutat. “Aveam impresia că sunt 100 de oameni în cămară”, a adăugat Ana. Timp de 60 de minute, concurenţii s-au străduit să realizeze platinguri elegante şi originale, fiecare apărându-şi locul în competiţie. Chefii au fost însă dezamăgiţi de prestaţia concurenţilor, care nu s-au ridicat la aşteptările lor, ceea ce l-a determinat pe chef Florin să exclame că tare i-ar fi plăcut să dea pe câţiva afară. Spre norocul concurenţilor însă, cei trei juraţi nu au făcut eliminări la această probă, însă i-au numit pe cei care au realizat cele mai slabe farfurii: Maria Secrieriu, Răzvan Oana, Nicoleta Matea, Mădălina Crăciun, Ioan Diţă, Ştefania Macău. La polul opus, cel care a câştigat proba a fost Georgeo Andrei, care a obţinut astfel avantajul celei de-a doua probe: să aleagă ce să gătească el şi ce să prepare restul colegilor.

Ioan Dita

Invitaţii surpriză ai serii au fost finaliştii sezonului trecut “MasterChef”, Mimi Nicolae şi Alexandru D’Artagnan Petricean, precum şi câştigătorul Petru Buiuca. Aceştia au retrăit pentru câteva clipe emoţiile de a se afla din nou la bancul de lucru din bucătăria “MasterChef”, pentru că au pregătit câte un preparat sofisticat. Emoţiile nu i-au scutit nici de data aceasta, mai ales că cei trei au fost năpădiţi de amintirile frumoase din bucătăria “MasterChef”. Mimi a pregătit un delicios muşchi de vită în prosciutto, cu sparanghel şi sos de vin, Petru – calamar cu sos de portocale şi reducţie de oţet balsamic, servit pe salata caldă de legume gratinate, iar D’Artagnan – un piept de raţă cu salata caldă, fasole verde şi mere caramelizate. Având avatajul primei probe, Georgeo a ales pentru cea de-a doua să gătească preparatul lui Mimi, în timp ce pentru restul concurenţilor a ales platingul lui D’Artagnan.

Emoţiile au atins cote de neimaginat la această probă, mai ales că tensiunea şi presiunea timpului care le scăpa printre degete şi-a spus cuvântul. Concurenţii nu s-au sfiit să îl ironizeze pe Georgeo pentru că a ales pentru el un preparat mai uşor. La finalul probei, juraţii au decis: Laura Arnold şi Ioan Diţă trebuie să-şi lase şorţurile şi să părăsească “MasterChef”. În acelaşi timp, cei care au realizat cele mai bune farfurii la această probă au fost Victor şi Gina, care şi-au şi format echipele pentru prima probă în deplasare.

Laura Arnold

Aşa se face că, treziţi cu noaptea în cap de Răzvan Fodor, concurenţii au avut parte şi de prima deplasare la “MasterChef”, care însă a venit cu mult neprevăzut. Ajunşi la Cota 2000, au fost întâmpinaţi nu numai de juraţi, ci şi de frig, vânt, zăpadă şi ceaţă. La această probă concurenţii ar fi trebuit să gătească pentru vânătorii de munte, însă din cauza condiţiilor meteo grele juraţii au decis că proba nu poate avea loc.